Connect with us

Nyheter

London Metal Exchange öppnar handelsgolvet igen efter 18 månader

Published

on

Entré till London Metal Exchange
Entre till London Metal Exchange

Mäklare återvände till Storbritanniens enda återstående handelsgolv idag när London Metal Exchange öppnade handelsgolvet på första våningen för första gången på 18 månader.

Börsens berömda ”ring” fylldes med handlare och kommer av många att ses som en symbol för att livet återvänder till Square Mile efter att handeln på golvet upphörde under pandemin. Stängningen var den enda gången metallhandlarna inte längre kunde fylla golvet sedan andra världskriget.

Den 144-åriga börsen har infört en rad nya regler som kommer att förbli kvar på obestämd tid. Dessa inkluderar regler om att handlare endast kommer att ansvara för att fastställa ”officiella” priser på metaller som aluminium och koppar vid lunchtid. Det betyder att handelstiden på golvet reduceras och stängningspriserna förblir elektroniska. Ventilationen har förbättrats och handlare uppmuntras att hålla social distans och bära masker.

London Metal Exchange är den enda börsen i Storbritannien som har golvhandel. Londonbörsen stängde handelsgolvet 1986, även om den fortfarande har ceremoniella öppningar.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *