Connect with us

Nyheter

Kaffet hett i juli

Published

on

Kaffekopp och kaffebönor

Kaffe har haft en stark utveckling under juli, med priser på robustakaffe på väg mot sin största månatliga uppgång på ett decennium, på tecken på att coronaviruspandemin har bidragit till att stimulera kaffedrickandet.

Kaffepriset mätt i form av ICE Coffee-terminer stärktes med 14,2 procent till 1,1535 per pound under den senaste månaden.

Kaffekopp och kaffebönor

Samtidigt ökade Robusta-kaffeterminerna i pris med cirka 16 procent i London den här månaden då Coronaviruset tvingade fler konsumenter att njuta av sitt kaffe hemma, rapporterar Bloomberg.

Medan världen har haft Covid-19-nedstängningsåtgärder som har stängt kaféer, restauranger och kontor har fler strandade konsumenter stött efterfrågan på robustabönor, som vanligtvis används för att framställa snabbkaffe.

”Nestles resultat ger en bekräftelse på att hemförsäljningen går mycket bra” säger Carlos Mera, analytiker på Rabobank i London, till Bloomberg. ”Det prissattes i viss mån, baserat på IRI-data från USA, men det är mer globalt.” Carlos Mera hänvisade till Nestles senaste rapport som lyfte fram högre försäljning bland stark efterfrågan på kaffe som en följd av att fler arbetat hemma. Specifikt ökade försäljningen av företagets Starbucks-kaffeprodukter med mer än 10 procent, medan även Nespresso hade en stark, om än inte lika stark tillväxt, enligt Nestle.

”Vi har förblivit motståndskraftiga i en snabbt föränderlig miljö, levererat solid organisk tillväxt och förbättrade marginaler under första halvåret. Dessa resultat visar smidigheten i vår verksamhet och styrkan i vår diversifierade portfölj över geografier, produktkategorier och kanaler” säger Mark Schneider, VD för Nestlé, enligt Food Ingredients.

Advertisement
Tavex
Continue Reading
Advertisement

Tavex

Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Priset på sojabönor nästan oförändrat

Published

on

Traktor på åker

Sojabönsterminer på Chicago Board of Trade avslutade en kort, hackig handelssession i mitten av förra veckan, efter att Argentina meddelade att de skulle återupprätta en förmånlig valutaväxling för sojabönsexport fram till slutet av året.

Argentina, som stimulerade enorm sojaexport i september med den så kallade ”sojadollarkursen”, har kommit överens om ett ”golv” på cirka 3 miljarder dollar i export med spannmålsföretag, sade en källa till ekonomiministeriet på fredagen. Det amerikanska jordbruksdepartementet rapporterade en veckovis nettoförsäljning av sojabönor i USA på 690 100 ton för 2022/2023 under veckan som slutade den 17 november och 10 000 ton för 2023/2024.

Analytiker förväntade sig 500 000 till 1,7 miljoner ton för 2022/2023 och högst 150 000 ton för 2023/2024.

Samtidigt sjönk priset på veteterminer på Chicago Board of Trade kraftigt på en kort och hackig handelsdag under fredagen, med decemberkontraktet som nådde sin lägsta nivå sedan den 22 augusti, eftersom den senaste tidens svaghet i ryska vetepriser fortsatte att tynga marknaden, sa handlare.

Continue Reading

Nyheter

Guldet stiger när dollarn faller efter duvaktigt agerande från Fed

Published

on

Guldet gick upp på fredagen, understött av dollarns reträtt på ett uppfattat duvaktigt agerande i den amerikanska centralbankens räntehöjningsstrategi. En ”betydlig majoritet” av Fed-politikerna var överens om att det ”sannolikt snart skulle vara lämpligt” att bromsa takten i räntehöjningarna, visade protokollet från mötet den 1-2 november på onsdagen. Detta satte dollarn på kurs mot en veckovis nedgång, vilket gjorde guld billigare för utländska köpare.

Men mötet i Federal Open Market Committee i december kommer att bli en ”black box”-händelse med tanke på variationen i prognoser före och efter den senaste tidens svalare än förväntade amerikanska inflationsdata, vilket gör guld känsligt för kommande data när köpare letar efter en ”större övertygelse om att nuvarande räntehöjning förväntningarna är väl förankrade”.

En majoritet av valutahandlare förväntar sig en räntehöjning på 50 punkter vid Feds decembermöte, medan chanserna för en höjning på 75 bps var fastställda till cirka 34,5 procent. Höga räntor har fungerat som tak för guldets traditionella status som en säkring mot hög inflation och andra osäkerheter i år, eftersom de leder till högre alternativkostnad för att behålla den icke-avkastande tillgången.

Continue Reading

Nyheter

WTI-oljan är bara 2 USD från att staten börjar köpa

Published

on

Fat med olja

Flera stora städer i Kina stänger åter ner och låser in medborgarna. Den senaste tiden har det uppstått protestkravaller på stora fabriker och de senaste dagarna har det uppstått protester på gatorna. Kinas hantering av covid gör att ekonomin i landet nu ännu en gång saktar in. Det har fått oljepriset att falla ytterligare.

WTI-oljan handlas nu till 74 USD per fat, vilket bara är 2 USD från prisnivån då den amerikanska staten börjar köpa olja för att åter fylla på de strategiska reserverna (SPR, Strategic Petroleum Reserve). Enligt planen ska olja köpas när priset är vid 67-72 USD eller lägre.

Continue Reading

Populära