Följ oss

Nyheter

Majspriset kan finna stöd i ökad kinesisk efterfrågan

Publicerat

den

Majs i närbild

Det amerikanska jordbruksdepartementet sade i torsdags att exportörer i ett nytt avtal säljer 1,937 miljoner ton majs till Kina, det tredje största avtalet för spannmål till valfri destination, rapporterar Bloomberg. Affären slår den tidigare rekordförsäljningen till Kina tidigare denna månad om 1,762 miljoner ton.

Majs i närbild

När Kina ökar sin import av majs kan den ökade efterfrågan stärka spannmålsmarknaderna. Majspriset har drabbats negativt av Coronaviruspandemin och på förväntningar om en större majsskörd senare i år på grund av jordbrukarnas ökade planterade arealer.

Kina köpte 2,1 miljoner ton majs till och med den 16 juli 2020 jämfört med 315 000 ton under samma period förra året, enligt U.S. Department of Agriculture. Kina, världens mest befolkade land och näst största ekonomi, är också den näst största producenten och konsumenten av majs efter USA.

Kina förväntas köpa amerikanska jordbruksprodukter för 36,5 miljarder dollar som en del av fas 1-handelsavtalet, en ökning från 24 miljarder dollar 2017. Kinas jordbruks- och landsbygdsministerium beräknade också att landet kommer att importera sex miljoner ton majs under de tolv månader som slutar i september, 50 procent högre än tidigare prognoser. Denna summa skulle också uppgå till den högsta summan någonsin.

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

Medan Peking uppgav att de ökar köpen för att uppfylla åtaganden om handeln, hävdade vissa observatörer att köpet kommer att minska majsbristen i delar av Kina och hjälpa till att begränsa stigande priser. Kina har utvidgat sin användning av majs utöver djurfoder till saker som stärkelse eller etanolbränsle på grund av de deprimerade inhemska priserna under de senaste fyra åren.

Fortsätt läsa
Annons Centaur
Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Montage Gold, det nya guldbolaget i Lundin-sfären

Publicerat

den

Montage Gold arbetar i Elfenbenskusten

Montage Gold är ett gruvbolag som ska börja etablera en guldgruva i Elfenskusten under 2025. I mars tidigare i år gjorde det TSX Venture-noterade bolaget en kapitalanskaffning på 35,2 miljoner CAD till 0,70 CAD per aktie, en kapitalanskaffning som utökades från 20 miljoner CAD. Lundin-sfären investerade hälften av kapitalet.

”Vi är mycket nöjda med den starka efterfrågan från investerare som vi fick för vår utökade icke-mäklade private placement, ledd av en betydande investering från Lundin-familjen tillsammans med betydande investeringar från styrelseledamöter och tjänstemän i Montage. Vi ser fram emot att gå vidare med vår strategi att bygga en ledande afrikansk guldproducent med flera tillgångar, med vårt Koné-projekt i spetsen.” sade Martino De Ciccio, VD för Montage Gold, i samband med kapitalanskaffningen.

Intervju med Martino De Ciccio som är ny VD för Montage Gold. Han klev ombord i samband med Lundin-sfärens investering, då även Lundin-sfärens Ron Hochstein valdes in i styrelsen.

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*
Intervju med Montage Golds VD Martino De Ciccio
Fortsätt läsa

Nyheter

Faraday Copper, ett av de nya bolagen i Lundin-sfären

Publicerat

den

Faraday Copper

Lundin-sfären har redan en stor exponering mot koppar via flera av sina bolag, bland annat Lundin Mining och Filo. Ett nytt tillskott till sfären är det relativt lilla bolaget Faraday Copper som i veckan gjorde en kapitalanskaffning på 20 MCAD till 0,80 CAD per aktie och är noterat på TSX i Kanada. Aktien stängde på 0,82 CAD i fredags.

Graf över Faraday Coppers aktiekurs

Nedan ger VD för Faraday Copper en kort presentation av verksamheten.

Faraday Coppers VD Paul Harbidge presenterar verksamheten.
Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*
Fortsätt läsa

Nyheter

Vetepriset kommer att gå upp – hur man än vrider och vänder på det

Publicerat

den

Vete i närbild

Priset på vete har halverats på två, samtidigt sjunker vetelagren. Torbjörn Iwarson på Centaur Commodity Fund säger i DiTV att priset måste upp för att motivera bönder att odla mer. Han konstaterar att hur man än vrider och vänder på det så måste priset gå upp för världen kan inte vara utan vete.

Torbjörn Iwarson kommenterar vete och apelsinjuice.
Fortsätt läsa

Centaur

Guldcentralen

Fokus

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

Populära