Connect with us

Nyheter

Indonesien lanserar ett system för att påskynda exporten av palmolja

Published

on

Indonesien har lanserat ett exportaccelerationsprogram som syftar till att hantera minst en miljon ton rå palmolja och derivat efter ett nyligen genomfört exportförbud, enligt en förordning från handelsministeriet som offentliggjordes på torsdagen. Förordningen träder i kraft omedelbart och accelerationsordningen gäller till och med den 31 juli.

Palmolja

Om det krävs en större fraktkvot kan kvoten överstiga enmiljongränsen, stod det i förordningen som undertecknades den 7 juni.

Indonesien, världens främsta palmoljeproducent, tillät exporten att återupptas från och med den 23 maj efter ett tre veckor långt förbud som syftade till att stödja lokala förråd av matolja och hålla skenande priser i schack.

Leveranserna har dock varit långsamma med att starta om, eftersom exportörer mötte hinder med nya krav utformade för att säkerställa inhemsk försörjning. Flaskhalsarna har irriterat bönderna, som har kämpat för att sälja palmfrukter när många lagringstankar vid bruken är fulla.

Indonesiens palmoljeexport var i genomsnitt mellan 2,5 miljoner till 3 miljoner ton per månad före förbudet, som kom i en tid av global osäkerhet om tillgången på vegetabilisk olja.

Regeringen sänker också den maximala exportskatten och avgiften för rå palmolja till 488 dollar per ton från 575 dollar per ton för att uppmuntra transporter.

Efter att ha hävt exportförbudet införde regeringen ett inhemskt försäljningskrav som innebär att palmoljeexportörer får en exportkvot först efter att ha sålt en del av sina produkter lokalt.