Följ oss

Nyheter

Ny analys visar att marknaden för palmolja kommer att nå 110 miljarder dollar

Publicerat

den

Palmoljemarknaden förväntas expandera sina rötter till en genomsnittlig CAGR på 4,48 procent mellan 2023 och 2033. Marknaden förväntas värderas till 109,9 miljarder USD år 2033 att jämföras med 70,95 miljarder USD år 2023.

Palmolja av raffinerade och icke-raffinerade kvaliteter har användningsområden som är spridda över industrierna, vilket gynnar efterfrågan på palmolja över hela världen.

Industrier som livsmedel, bagerier och förpackade snacks påverkas på ena eller andra sättet av palmoljemarknaden eftersom detta livsmedel används i 50 procent av produkterna. Dessa livsmedelsprodukter involverar både friterade, bakade och frysta livsmedel.

Vinner mark som biobränsle

Användningen av palmolja som sekundärt bränsle eller biobränslekälla vinner också mark på marknaden. Flera Sydostasiatiska länder går från konventionella energikällor som olja till alternativa energikällor. Detta driver också på försäljningen av palmolja över hela världen.

Nyheter

Eric Strand kommenterar ädelmetallen silver som går starkt

Publicerat

den

Eric Strand kommenterar ädelmetallen silver som har en stark utveckling. När det gäller aktier inom silver så säger han att värderingarna inte har följt med upp silverpriset. Tråkigt för aktieinvesterare, men samtidigt en möjlighet att komma in till fördelaktiga värderingar.

Eric Strand kommenterar ädelmetallen silver.
Fortsätt läsa

Nyheter

2000 ton koppar som Kina köpt av Ryssland har försvunnit

Publicerat

den

Det statliga kinesiska företaget Wuchan Zhongda Group köpte i slutet av förra året 2000 ton raffinerad koppar av det ryska företaget Regional Metallurgical, till ett värde av 110 miljoner yuan (motsvarande 159 miljoner kronor).

Kopparleveransen skulle ha varit framme i Kina förra månaden men så har inte skett och ingen tycks veta var allt tagit vägen. Bloomberg rapporterar att leveransen har angetts vara granit, en mycket billigare tillgång, och den har hamnat i Turkiet.

Det får ändå anses vara något spektakulärt, 2000 ton metall är trots allt ingenting man råkar tappa eller ställa i ett hörn av en lokal.

Fortsätt läsa

Nyheter

Montage Gold ser stor uppsida i sin värdering

Publicerat

den

Koné-projektet i Elfenbenskusten

Montage Gold är det nya guldbolaget där Lundin-familjen nyligen investerat. Företaget ska bli ett företag med flera tillgångar med fokus på Afrika. Bolagets stora projekt idag är Koné-projektet i Elfenbenskusten. VD Martino de Ciccio tar upp att han ser en spännande framtid för bolagets aktie. Bolaget har idag ett börsvärde på drygt 330 miljoner CAD och när Koné-gruvan kommer i produktion så förväntar sig bolaget att den kommer att skapa lika mycket i kassaflöde per år. Planen är att gruvan ska vara färdigbyggd under första halvåret 2027.

Fortsätt läsa

Centaur

Guldcentralen

Fokus

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

Populära