Fonder minskar korta positioner i raps

Fält med raps (canola)

Foto: Takashi .M

Råvaruhandlarna sänkte sina korta positioner i ICE Canola futures, dvs raps-terminer på ICE-börsen, under veckan, enligt den senaste rapporten från Commitment of Traders (CoT) från US Commodity Futures Trading Commission (CFTC).

Enligt den senaste rapporten minskade förvaltare och andra anmälningsskyldiga spekulanter sina nettokorta positioner i canola (raps) med 7 000 terminskontrakt, till ungefär 37 000, under veckan som slutade 4 december. Den veckovisa rapporten försenades på grund av begravningen av den tidigare amerikanska presidenten George H.W. Bush.

Totalt öppet intresse på rapsmarknaden minskade med cirka 5 600 terminskontrakt jämfört med föregående vecka, för att komma in på 178 581 kontrakt.

För raps var mindre än en procent av det totala öppna intresset icke-rapporterbart i den senaste CoT-rapporten. Det kan jämföras med sojabönor i Chicago Board of Trade där cirka 10 procent av det totala öppna intresset inte var redovisbar.

Täcker sina korta positioner i sojabönor

På Chicago Board of Trade var spekulanterna upptagna att täcka korta positioner i sojabönor under veckan, där den nettokorta sojabönspositionen sjönk med cirka 31 000 kontrakt för att komma in på ungefär 8 900, enligt rapporten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

scroll to top