Nyheter
Nordic Gold Trade, en ny svensk aktör med erfarenhet erbjuder investering i fysiskt guld

Nordic Gold Trade är ett nytt svenskt företag som erbjuder investeringar i fysiskt guld och silver. Även om företaget är nytt så har personerna en lång och stabil erfarenhet från att erbjuda fysiska ädelmetaller i Sverige. Om du har handlat eller varit på föreläsningar om guld är det sannolikt att du redan har träffat Nordic Gold Trades vd Michel Rufli som vi har ställt några frågor till.
Vad är Nordic Gold Trade?
Nordic Gold Trade AB är ett nystartat helsvenskt bolag som startats för ett erbjuda privatpersoner och företagare en rad olika produkter och tjänster baserade på investeringsguld och silver.
På er hemsida säger ni att ni har mer än 50 års erfarenhet av guldhandel, det låter som ett rekord i branschen. Kan du berätta mer?
Vi som arbetar med driften av bolaget har lång erfarenhet av ädelmetaller, vi har genom året byggt upp vår kompetens och kunskap kring handeln med investeringsmetaller. Den kunskapen är inget som man kan läsa sig till utan det handlar om ”learning by doing”. Vår VD och en av grundarna kommer senast från Guldcentralen AB där han arbetat de senaste nio åren. Medarbetarna har även de lång erfarenhet av handeln med ädelmetaller, något som borgar för en trygg, kompetens och säker hantering av bolagets verksamhet.
På vilket sätt skiljer ni er från andra företag i branschen?
Vi har valt att vara ett manuellt bolag, det vill säga att du alltid ska kunna kontakta oss på mail eller telefon och får en personlig service. Vi har ingen webshop och inga automatiserade svar vid orderläggning. Vi tror att kundkontakt är oerhört viktigt i våra affärsrelationer med våra kunder. Vi står till tjänst för de som har frågor och funderingar kring ädelmetaller och delar gärna med oss av vår erfarenhet.
Vad kan ni erbjuda allmänheten för produkter?
Vi erbjuder dels traditionell försäljning av guldtackor och guldmynt och inom kort erbjuder vi även silvertackor och silvermynt. Detta är vad vi kallar för ”Fysiskt guld med leverans” det vill säga att kunden köper varan av oss och tar själv ansvar för lagringen av densamma. Den produkt som vi är ensamma om att erbjuda på den svenska marknaden, med lagring i Sverige, är ”Andelsguld med förvaring”. Här låter vi kunderna köpa in sig i större tackor, som vi lagt i säkert förvar, på så vis kan kunden köpa investeringsguld för så små belopp som 500,00 kronor till en betydligt lägre premie än om de skulle köpa små tackor eller mynt. Med detta tror vi att vi kan få fler människor i Sverige att lägga en del av sitt sparkapital i fysiskt guld, något som vi förordar att alla borde ha i sin sparportfölj. Självklart ser vi till att varan är försäkrad under förvaringstiden, vi debiterar en förvarings- och försäkringskostnad för detta som är som lägst 500,00 kronor per år. Slutligen erbjuder vi även en prenumerationstjänst på fysiskt guld med leverans, där kunden varje månad har bestämt en viss storlek på tacka som han/hon vill köpa.
Jag har ett par gamla guldsmycken, köper ni dessa av mig?
Nej, det gör vi inte, vi köper bara in det som klassas som investeringsguld, det vill säga tackor och mynt som uppfyller kraven enligt lagtexten för att klassas som investeringsguld.
Vart kan kunderna nå er?
Som du sett så är vår hemsida under uppbyggnad, när den är klar så kommer det självklart att finnas mer information om oss, våra produkter och tjänster. Fram till dess står vi gärna till tjänst och svarar på frågor via mail info@nordicgoldtrade.com eller per telefon 08 – 555 875 40.
Nyheter
Oljejättar drar sig ur prospekteringsprojekt i Mexiko

Oljejättarna Chevron och Repsol har slutat prospektera vid två offshoreblock i Mexikos territorialvatten eftersom tidigt arbete antydde att det inte finns tillräckligt med resurser för motivera en fortsatt prospektering av dessa offshoreblock.
De två företagen hade vunnit rättigheterna att utforska blocken vid ett anbud under Mexikos tidigare administration, rapporterade Reuters.
Chevron sade till den mexikanska energiregulatorn att dess arbete vid djupvattenblocket i delstaten Tabasco inte hade gett några lovande resultat. Repsol har aldrig genomfört något meningsfullt prospekteringsarbete vid det grundvattenblock som företaget hade vunnit, enligt den mexikanska kolvätekommissionen – branschtillsynsmyndigheten.
De två företagen är bara de senaste i en lista över utländska oljebolag som vunnit prospekteringsrättigheter och nu återlämnar dem, noterade Reuters i sin rapport. Listan inkluderar BP, Shell och TotalEnergies. Vissa företag har returnerat mer än ett block till den mexikanska staten.
Pena-Nieto-regeringen hade stora ambitioner om Mexikos oljeindustri och lutade sig hårt mot utländska supermajors för att gå i spetsen för en ökning av produktionen. Antalet faktiska upptäckter har emellertid varit mindre än vad den mexikanska regeringen och de utländska prospektörerna hoppats på.
En av dessa upptäckter går emellertid framåt. Trionfältet upptäcktes 2012 och fick nyligen ett sista klartecken från sina majoritetsaktieägare, Australiens Woodside Energy. Woodside äger 60 procent av Trionfältet, medan de återstående 40 procent ägs av Mexikos statliga oljebolag, Pemex. Pemex gick med Woodside in i projektet fem år efter upptäckten eftersom Woodside saknade resurser att utveckla Trion på egen hand.
Woodside förväntar sig en hög avkastning med en kort återbetalningstid på fyra år vid ett budgeterat oljepris om 70 dollar. De reserver som projektet kommer att utnyttja uppskattats till 479 miljoner fat oljeekvivalenter i olja och gas
Woodsides andel uppgår till 287 miljoner fat oljeekvivalenter. Enligt Pemex uppskattningar är Trions bruttoutvinningsbara reserver 485 miljoner fat oljeekvivalenter.
Nyheter
Två timmar om hur ammoniak passar in på energimarknaden

Världen arbetar hårt med att ställa om till att släppa ut mindre koldioxid och i det arbetet ingår många delar. Två centrala delar är vätgas och energiöverföring. Något som knyter detta samman är ammoniak, vilket kan sägas vara en variant av vätgas som dels kan användas i sin egen rätt och dels är det en form som gör att vätgas kan transporteras runt om i världen.
IVA har hållit ett seminarium om ammoniak där tre olika personer håller föredrag och svarar på frågor. Det är intressant med många detaljer som blir belysta. Men förvänta dig inga slagkraftiga budskap om enkla och revolutionerande lösningar, här handlar det mer om hur vi praktiskt kan ta oss framåt.
Ammoniak – möjliggörare för global handel med vätgas
Produktion av vätgas från ammoniak, teknik och kommersiellt tillgängliga processer.
Henrik Larsen, KBR
Omställning och reduktion av CO2 i Stenungssund
Hur kan ammoniak bidra? Hur står den sig mot andra tekniker?
Lars Pettersson, Borealis
Vätgas avgörande del av Volvos omställning
Vilken roll kan ammoniak som vägasbärare spela?
Monica Johansson, Volvo Group
Nyheter
Vattenfall förbereder ny kärnkraft vid Ringhals

Vattenfall tar nu nästa steg i förberedelser för ny kärnkraft i anslutning till Ringhals kärnkraftverk. Ny kärnkraft vid Ringhals förutsätter tillgång till mer mark på Väröhalvön och Vattenfall inleder därför arbetet med fastighetsköp i området.
─ Vi tar just nu konkreta steg i arbetet med att planera byggande av ny kärnkraft vid Ringhals. Vi inleder bland annat en process för att köpa fastigheter på Väröhalvön för att möjliggöra förberedande arbeten och byggnation av ny kärnkraft. Ett slutgiltigt investeringsbeslut fattas dock först när vi har fått alla nödvändiga tillstånd, säger Desirée Comstedt, projektansvarig för kärnkraft inom Vattenfall.
Redan i våras startade inom ramen för den pågående förstudien om små modulära reaktorer vid Ringhals arbetet för en miljökonsekvensbeskrivning, vilket bland annat innebär fältstudier och markundersökningar i området runt Ringhals. Under sommaren inledde Vattenfall också en upphandlingsprocess för att välja leverantör och reaktortyp.
─ Förstudien beräknas vara klar i slutet av 2023 och är en del i Vattenfalls beslutsunderlag för tillståndsansökan hos Strålsäkerhetsmyndigheten och Mark- och miljödomstolen för att bygga nya kärnkraftreaktorer. Målsättningen är att ha en första reaktor i drift under tidigt 2030-tal, säger Desirée Comstedt.
Som en del i planeringen av ny kärnkraft genomför delar av Vattenfalls ledning under hösten resor till länder som är i färd med att bygga ny kärnkraft för att ta del av deras erfarenheter.
─ Vi vill få del av internationella erfarenheter om vilka förutsättningar som krävs för ett lyckat kärnkraftsprogram, oavsett om det gäller SMR eller storskaliga reaktorer. Vi vill bygga ny kärnkraft i Sverige om förutsättningarna finns och genom att träffa många olika aktörer som är involverade i kärnkraftsprogram, till exempel energiföretag, myndigheter och teknikleverantörer, vill vi förstå hur det är möjligt att hantera risker, säger Desirée Comstedt.
Vattenfall äger redan mark på Väröhalvön, de nu berörda fastighetsägarna och hyresgästerna har kontaktats.
-
Nyheter1 vecka sedan
Africa Oil har fokus på offshore-tillgångar i Nigeria
-
Nyheter4 veckor sedan
Fireweed Metals – bolaget som nästan ingår i Lundin-sfären
-
Nyheter3 veckor sedan
EnQuest ska avnotera sina aktier från Nasdaq Stockholm
-
Nyheter3 veckor sedan
Kyawthuite – världens mest sällsynta mineral
-
Nyheter4 veckor sedan
Det svenska fusionsföretaget Novatron Fusion Group får ytterligare kraft med ny investering
-
Nyheter3 veckor sedan
Sveriges största elektrolysanläggning invigs idag
-
Nyheter4 veckor sedan
Kraftigt prisfall på el i höst
-
Nyheter4 veckor sedan
Det finns tillräckligt med koppar
Tord Lyseving
5 juli, 2019 vid 07:52
Hej, Har tidigare köpt guld av Guldcentralen. Tänker nu köpa guld och silver för strax under 500.000 kr
Nypräglade 1 oz-guld mynt för ca 475.000 och Ag-1 oz-mynt för ca 20-25.000 kr. Vad kan ni erbjuda?
Med vänlig hälsning
Tord Lyseving
Michel
22 juli, 2019 vid 07:52
Hej Tord!
Kontakta mig på telefon 08-55587540 eller maila mig på mr@nordicgoldtrade.com så ska jag hjälpa dig vidare.
Mvh
Michel Rufli, Nordic Gold Trade AB