Följ oss

Nyheter

Nordic Gold Trade, en ny svensk aktör med erfarenhet erbjuder investering i fysiskt guld

Publicerat

den

Guldtackor hos Nordic Gold Trade AB

Nordic Gold Trade ABNordic Gold Trade är ett nytt svenskt företag som erbjuder investeringar i fysiskt guld och silver. Även om företaget är nytt så har personerna en lång och stabil erfarenhet från att erbjuda fysiska ädelmetaller i Sverige. Om du har handlat eller varit på föreläsningar om guld är det sannolikt att du redan har träffat Nordic Gold Trades vd Michel Rufli som vi har ställt några frågor till.

Vad är Nordic Gold Trade?

Nordic Gold Trade AB är ett nystartat helsvenskt bolag som startats för ett erbjuda privatpersoner och företagare en rad olika produkter och tjänster baserade på investeringsguld och silver.

På er hemsida säger ni att ni har mer än 50 års erfarenhet av guldhandel, det låter som ett rekord i branschen. Kan du berätta mer?

Vi som arbetar med driften av bolaget har lång erfarenhet av ädelmetaller, vi har genom året byggt upp vår kompetens och kunskap kring handeln med investeringsmetaller. Den kunskapen är inget som man kan läsa sig till utan det handlar om ”learning by doing”. Vår VD och en av grundarna kommer senast från Guldcentralen AB där han arbetat de senaste nio åren. Medarbetarna har även de lång erfarenhet av handeln med ädelmetaller, något som borgar för en trygg, kompetens och säker hantering av bolagets verksamhet.

På vilket sätt skiljer ni er från andra företag i branschen?

Guldtacka - Fine gold 999.9Vi har valt att vara ett manuellt bolag, det vill säga att du alltid ska kunna kontakta oss på mail eller telefon och får en personlig service. Vi har ingen webshop och inga automatiserade svar vid orderläggning. Vi tror att kundkontakt är oerhört viktigt i våra affärsrelationer med våra kunder. Vi står till tjänst för de som har frågor och funderingar kring ädelmetaller och delar gärna med oss av vår erfarenhet.

Vad kan ni erbjuda allmänheten för produkter?

Vi erbjuder dels traditionell försäljning av guldtackor och guldmynt och inom kort erbjuder vi även silvertackor och silvermynt. Detta är vad vi kallar för ”Fysiskt guld med leverans” det vill säga att kunden köper varan av oss och tar själv ansvar för lagringen av densamma. Den produkt som vi är ensamma om att erbjuda på den svenska marknaden, med lagring i Sverige, är ”Andelsguld med förvaring”. Här låter vi kunderna köpa in sig i större tackor, som vi lagt i säkert förvar, på så vis kan kunden köpa investeringsguld för så små belopp som 500,00 kronor till en betydligt lägre premie än om de skulle köpa små tackor eller mynt. Med detta tror vi att vi kan få fler människor i Sverige att lägga en del av sitt sparkapital i fysiskt guld, något som vi förordar att alla borde ha i sin sparportfölj. Självklart ser vi till att varan är försäkrad under förvaringstiden, vi debiterar en förvarings- och försäkringskostnad för detta som är som lägst 500,00 kronor per år. Slutligen erbjuder vi även en prenumerationstjänst på fysiskt guld med leverans, där kunden varje månad har bestämt en viss storlek på tacka som han/hon vill köpa.

Jag har ett par gamla guldsmycken, köper ni dessa av mig?

Nej, det gör vi inte, vi köper bara in det som klassas som investeringsguld, det vill säga tackor och mynt som uppfyller kraven enligt lagtexten för att klassas som investeringsguld.

Vart kan kunderna nå er?

Som du sett så är vår hemsida under uppbyggnad, när den är klar så kommer det självklart att finnas mer information om oss, våra produkter och tjänster. Fram till dess står vi gärna till tjänst och svarar på frågor via mail info@nordicgoldtrade.com eller per telefon 08 – 555 875 40.

Fortsätt läsa
Annons
4 Kommentarer

1 kommentar

 1. Tord Lyseving

  5 juli, 2019 vid 07:52

  Hej, Har tidigare köpt guld av Guldcentralen. Tänker nu köpa guld och silver för strax under 500.000 kr
  Nypräglade 1 oz-guld mynt för ca 475.000 och Ag-1 oz-mynt för ca 20-25.000 kr. Vad kan ni erbjuda?

  Med vänlig hälsning
  Tord Lyseving

  • Michel

   22 juli, 2019 vid 07:52

   Hej Tord!

   Kontakta mig på telefon 08-55587540 eller maila mig på mr@nordicgoldtrade.com så ska jag hjälpa dig vidare.

   Mvh
   Michel Rufli, Nordic Gold Trade AB

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Börsveckan ger en köprekommendation till aktien i oljeservicebolaget Beerenberg

Publicerat

den

Börsveckan ger en köprekommendation till Beerenberg-aktien som noterades på Euronext Growth Oslo i slutet av förra året. Beerenberg är ett norskt servicebolag inom olje- och gassektorn med låg värdering och hög utdelning. Bolaget erbjuder olika tjänster för olje- och gasfält samt andra tekniska produkter och service för krävande miljöer.

Historiken är inte den bästa, där fjolårets omsättning på 2 343 miljoner NOK faktiskt är snäppet lägre än 2015. Sedan 2019, när en stor återhämtning skedde, har tillväxten inte varit högre än en dryg procentenhet årligen. Bolaget fokuserar på service och har stabila kundrelationer, vilket bidrar till en stadig kassaflödesgenerering.

Trots en nedgång i orderingången förväntas Beerenberg ha hygglig tillväxt de kommande åren med förbättringar i lönsamheten. Även om marknaden är osäker på lång sikt, kan bolaget använda sina kassaflöden för att diversifiera sig mot andra hållbara sektorer.

Beerenberg får anses vara ett stabilt bolag med goda framtidsutsikter, trots att det inte förväntas ha höga multiplar. Deras strategi att använda stabila kassaflöden för att diversifiera sig mot hållbara sektorer kan vara långsiktigt lovande. I bokslutsrapporten för 2023 ökade omsättningen med 5 procent till 2 343 miljoner NOK, och rörelsemarginalen förbättrades till 5,6 procent.

Fortsätt läsa

Nyheter

AI ökar det totala elbehovet i USA med 100 % kommande 15 år

Publicerat

den

Stad med elektricitet

De stora tech-företagen i USA har varit drivande i att utveckla marknaden för fossilfri energi. De vill ha fossilfri energi och har inte bara pratat utan skrivit många storskaliga avtal och lagt pengar på att det byggts mer produktion. Men nu står tech-bolagen och elproducenterna inför enorma utmaningar, för AI kräver stora mängder elektricitet.

Om vi går tillbaka till 2021 så var elbolagens prognoser att efterfrågan på elektricitet i USA under kommande 15 år skulle öka med några få procent. Inte per år, utan några få procent över hela perioden på 15 år.

Stora elbolag har planeringscykler på 10 år, de har ingen vana av att plötsligt i högt tempo dubblera produktionen.

Men vid 2023 förändrades prognosen helt och hållet, då blev prognosen att efterfrågan på elektricitet skulle öka med 100 procent på 15 år.

Bloomberg-podden Odd Lots har bjudit in Brian Janous för ett samtal om situationen. Han är medgrundare och chefsstrateg på Cloverleaf Infrastructure och var tidigare 12 år på Microsoft som företagets första anställd med fokus på energi och har därför på nära håll sett utvecklingen inom datacenter och deras elbehov.

Fortsätt läsa

Nyheter

Fortum och Vargön Alloys tecknar femårigt avtal om kärnkraftsel

Publicerat

den

Vargön Alloys producerar

En framgångsrik omställning kräver stora mängder pålitlig och prisvärd fossilfri el skriver Fortum. Företaget har nu skrivit ett femårigt avtal om att leverera kärnkraftsel till Vargön Alloys.

”Vår uppgift är att se till att elen finns tillgänglig precis när våra kunder behöver den. Långsiktiga partnerskap spelar här en viktig roll.”

Avtalet omfattar elleveranser på 0,4 TWh per år och inkluderar ursprungsgarantier för kärnkraft i SE3 för hela volymen. Leveranserna börjar i december 2024. Vargön Alloys AB, beläget vid Göta Älv i Vänersborg, är en av Europas största tillverkare av ferrokrom, den legering som ger stålet dess hårdhet och motståndskraft mot korrosion.

– Jag är mycket förväntansfull inför de möjligheter som avtalet med Fortum ger oss som företag. Vårt partnerskap representerar en gemensam vilja att ta ett hållbarhetsansvar och vi ser att detta kommer ha en positiv påverkan för vår verksamhet, det säger Anders Lehman, vd Vargön Alloys.

Avtalet bidrar till Fortums strategiska mål om att ha minst 20 procent av sin produktion, under en rullande tioårsperiod, prissäkrad.

Fortsätt läsa

Populära