Connect with us

Nyheter

Nordic Gold Trade, en ny svensk aktör med erfarenhet erbjuder investering i fysiskt guld

Published

on

Guldtackor hos Nordic Gold Trade AB

Nordic Gold Trade ABNordic Gold Trade är ett nytt svenskt företag som erbjuder investeringar i fysiskt guld och silver. Även om företaget är nytt så har personerna en lång och stabil erfarenhet från att erbjuda fysiska ädelmetaller i Sverige. Om du har handlat eller varit på föreläsningar om guld är det sannolikt att du redan har träffat Nordic Gold Trades vd Michel Rufli som vi har ställt några frågor till.

Vad är Nordic Gold Trade?

Nordic Gold Trade AB är ett nystartat helsvenskt bolag som startats för ett erbjuda privatpersoner och företagare en rad olika produkter och tjänster baserade på investeringsguld och silver.

På er hemsida säger ni att ni har mer än 50 års erfarenhet av guldhandel, det låter som ett rekord i branschen. Kan du berätta mer?

Vi som arbetar med driften av bolaget har lång erfarenhet av ädelmetaller, vi har genom året byggt upp vår kompetens och kunskap kring handeln med investeringsmetaller. Den kunskapen är inget som man kan läsa sig till utan det handlar om ”learning by doing”. Vår VD och en av grundarna kommer senast från Guldcentralen AB där han arbetat de senaste nio åren. Medarbetarna har även de lång erfarenhet av handeln med ädelmetaller, något som borgar för en trygg, kompetens och säker hantering av bolagets verksamhet.

På vilket sätt skiljer ni er från andra företag i branschen?

Guldtacka - Fine gold 999.9Vi har valt att vara ett manuellt bolag, det vill säga att du alltid ska kunna kontakta oss på mail eller telefon och får en personlig service. Vi har ingen webshop och inga automatiserade svar vid orderläggning. Vi tror att kundkontakt är oerhört viktigt i våra affärsrelationer med våra kunder. Vi står till tjänst för de som har frågor och funderingar kring ädelmetaller och delar gärna med oss av vår erfarenhet.

Vad kan ni erbjuda allmänheten för produkter?

Vi erbjuder dels traditionell försäljning av guldtackor och guldmynt och inom kort erbjuder vi även silvertackor och silvermynt. Detta är vad vi kallar för ”Fysiskt guld med leverans” det vill säga att kunden köper varan av oss och tar själv ansvar för lagringen av densamma. Den produkt som vi är ensamma om att erbjuda på den svenska marknaden, med lagring i Sverige, är ”Andelsguld med förvaring”. Här låter vi kunderna köpa in sig i större tackor, som vi lagt i säkert förvar, på så vis kan kunden köpa investeringsguld för så små belopp som 500,00 kronor till en betydligt lägre premie än om de skulle köpa små tackor eller mynt. Med detta tror vi att vi kan få fler människor i Sverige att lägga en del av sitt sparkapital i fysiskt guld, något som vi förordar att alla borde ha i sin sparportfölj. Självklart ser vi till att varan är försäkrad under förvaringstiden, vi debiterar en förvarings- och försäkringskostnad för detta som är som lägst 500,00 kronor per år. Slutligen erbjuder vi även en prenumerationstjänst på fysiskt guld med leverans, där kunden varje månad har bestämt en viss storlek på tacka som han/hon vill köpa.

Jag har ett par gamla guldsmycken, köper ni dessa av mig?

Nej, det gör vi inte, vi köper bara in det som klassas som investeringsguld, det vill säga tackor och mynt som uppfyller kraven enligt lagtexten för att klassas som investeringsguld.

Vart kan kunderna nå er?

Som du sett så är vår hemsida under uppbyggnad, när den är klar så kommer det självklart att finnas mer information om oss, våra produkter och tjänster. Fram till dess står vi gärna till tjänst och svarar på frågor via mail info@nordicgoldtrade.com eller per telefon 08 – 555 875 40.

Continue Reading
4 Comments

4 Comments

 1. Tord Lyseving

  5 juli, 2019 at 07:52

  Hej, Har tidigare köpt guld av Guldcentralen. Tänker nu köpa guld och silver för strax under 500.000 kr
  Nypräglade 1 oz-guld mynt för ca 475.000 och Ag-1 oz-mynt för ca 20-25.000 kr. Vad kan ni erbjuda?

  Med vänlig hälsning
  Tord Lyseving

  • Michel

   22 juli, 2019 at 07:52

   Hej Tord!

   Kontakta mig på telefon 08-55587540 eller maila mig på mr@nordicgoldtrade.com så ska jag hjälpa dig vidare.

   Mvh
   Michel Rufli, Nordic Gold Trade AB

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *