Connect with us

Nyheter

Boskapspriserna stärks på handelsavtal mellan USA och Kina

Published

on

Jordbruk kräver fosfor och annan gödsel

Under fredagen stärktes boskapspriserna efter ett handelsavtal mellan USA och Kina. Det är en initial handelstransaktion som skulle sänka tullarna och höja priserna på amerikanska jordbruksvaror.

Jordbruk som kräver gödsel i form av kväve, ammoniak och UAN

USA och Kina tillkännagav ett ”fas ett”-avtal för att minska vissa amerikanska tullar i utbyte mot ökade kinesiska köp av amerikanska jordbruksvaror, i ett försök att avsluta det 17-månader långa handelskriget mellan världens två största ekonomier, rapporterar Reuters.

USA gick med på att avbryta införandet av nya tullar på 160 miljarder dollar på kinesiska varor som tidigare planerades att träda i kraft den 15 december och sänka vissa befintliga tullar till 7,5 procent. Samtidigt gick Kina med på att avbryta vedergällningstullar som skulle omfatta råvaror som majs och vete och amerikanska fordon och bildelar.Ett mycket stor fas ett avtal med Kina

President Donald Trump tweetade under fredag morgon, ”Vi har gått med på ett mycket stort fas ett-avtal med Kina.” Tjänstemän i Kina har ”gått med på många strukturella förändringar och massiva inköp av jordbruksprodukter, energi och tillverkade varor, plus mycket mer”.

Trump sa att han trodde att Kina, en stor köpare av jordbruksvaror inklusive sojabönor och svin, kan komma att köpa jordbruksprodukter för upp till 50 miljarder dollar.

”Det är överraskande att priset på fläskkött inte har ökat mer, med tanke på att det har reagerat starkare på den här typen av nyheter tidigare”, sa Brock Associates analytiker Doug Houghton till Reuters.

Den amerikanska handelsrepresentantens kontor beskrev Kinas åtagande som ”betydande”, rapporterar New York Times. Den kinesiska regeringen lämnade inte någon exakt siffra och uppgav bara att inköpen skulle öka ”betydligt” för att tillgodose landets behov av råvaror som sojabönor och fläsk.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *