Stabila guldpriser tyder på att marknaden inte är övertygad om handelsavtalet

Under måndagens handel kom kapitalmarknadernas eufori över förra veckans ”fas ett”-handelsavtal att tappa ångan. Detta syntes speciellt på guldmarknaden där priserna var stabila. I stället för att se fallande guldpriser på en förnyad säkerhetskänsla, var guldpriserna stabila, vilket kan tolkas som att guldinvesterarna är skeptiska till handelsavtalet.

Guldmynt i Kina

”Baserat på guldkursens reaktion verkar det som om marknaden inte är övertygad om handelsavtalet … i den meningen att detta inte egentligen är ett genombrott när det gäller att lyfta tillväxten globalt, i USA. eller Kina,” sa Julius Baers analytiker Carsten Menke. ”Investerare på guldmarknaden är fortfarande skeptiska till tillväxtutsikterna nästa år så de föredrar att hålla fast vid sina positioner.”

Positiva nyheter om ett ”fas ett”-handelsavtal mellan USA och Kina gjorde att investerarna fick tillbaka sin optimism, vilket dämpade kursutvecklingen för guld. Guld fick emellertid ett uppsving eftersom ett svagare än förväntat producentprisindex (PPI) väckte ett visst riskavtryck i slutet av förra veckan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

scroll to top