Connect with us

Nyheter

Argentinas solrosskörd kan falla under tidigare prognos

Published

on

Argentinas solrosskörd kan komma att bli lägre än vad marknaden prognostiserat på grund av för mycket nederbörd, sade Buenos Aires Grain Exchange på torsdagen. Den senaste prognosen för solrosskörden från huvudstadens spannmålsbörs var 3,3 miljoner ton säsongen 2021/2022, vilket redan är lägre än uppskattningen på 3,5 miljoner ton förra året, rapporterar Agroanalytics Center med hänvisning till Reuters.

Solroser

I ett uttalande varnade Buenos Aires Grain Exchange för att produktionen ”kan äventyras” av låga skördar i den södra provinsen Buenos Aires efter för mycket regn, samt utbrott av phomopsis (en svampsjukdom).

Argentina producerade 3,4 Mt solrosfrön 2020/2021, en nedgång från på 4,5 Mt 2007/2008.

Solrosorna i Argentina förädlas huvudsakligen till solrosolja och en blandning av solros-sojabönolja, som används i ett brett utbud av livsmedelsprodukter.

Enligt prognosen från US Department of Agriculture (USDA) exporterar landet denna säsong 725 000 ton solrosfrön och 630 000 ton solrosolja. Enligt USDA är Argentina världens femte största exportör av solrosolja och den tredje största exportören av solrosmjöl.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *