Connect with us

Nyheter

Torka i Argentina påverkar spannmålsmarknaden

Published

on

Vete i närbild

Argentinas produktionsberäkningar för både vete och majs under 2020/21 har minskats på grund av brist på nederbörd, vilket orsakar stor torka i hela landet.

Spannmål stiger i pris på grund av torka

Den argentinska spannmålsbörsen Bolsa De Comercio De Rosario (BCR) har reviderat sitt veteproduktionsområde ner till 6,6 Mha för produktionsåret 2020/2021. Detta är en märkbar minskning av det planterade området, med deras tidigare uppskattningar som tyder på en planterad area som överstiger 7 Mha. Denna nya siffra är också nere på 2019/20-siffran på 6,8 Mha, som producerade 19,5 Mt. Buenos Aires Grain Exchange har sänkt sina prognoser för det veteplanterade området till 6,5 Mha.

Det råder långvarig torka i två av Argentinas tre huvudsakliga spannmålsproducerande regioner, Cordoba och Santa Fe. Den tredje nyckelregionen, Buenos Aires, hade minimalt med nederbörd i början av juli, men detta hjälpte ytterst lite.

Det är inte bara det vete som planteras nu som påverkas. Förhållanden för vete planterat i maj och juni är också i riskzonen. I norr klassificeras 1 Mha för närvarande som “fair to poor” och detta kommer sannolikt att förvärras om torkan fortsätter.

De torra förhållandena medför också ytterligare en oro, med risken att La Niña i Argentina ökar. Reuters föreslog förra veckan att ”Persistenta torra förhållanden förknippade med La Nina sannolikt kommer att uppstå i Argentina”. Majsareaberäkningarna för 2020/21 ligger nu på 6,75 Mha, vilket är från 7,26 Mha 2019/20, enligt BCR.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *