Spannmålspriserna faller efter WASDE

Den amerikanska majsskörden kommer att nå en rekordnivå om 13 935 miljarder bushels 2014 säger USDA i den senaste WASDE-rapporten. Det innebär att de amerikanska spannmålslagren kommer att öka till 1 726 miljarder bushels vilket är betydligt högre än analytikernas tidigare prognoser.

De globala lagren av majs kommer att stiga med cirka åtta procent enligt rapporten, till 181,7 miljoner ton, framförallt tack vare stora skördar i Ukraina och Brasilien.

Analytiker togs på sängen av det stora amerikanska utbudet, framförallt som USAs bönder tidigare meddelat att de hade för avsikt att minska den areal som de skulle plantera majs på med upp till fyra miljoner hektar. USDA räknar med en normal väderlek för året och räknar med en genomsnittlig skörd på 163,5 bushels per acre, en uppgång om 6,5 bushels per acre sedan 2013.

Rekordskörd väntas för sojabönor

Skörden av sojabönor väntas uppgå till rekordhöga 3 635 miljarder bushels, en uppgång om 346 miljoner bushels jämfört med skörden 2013, vilket förklaras av en högre produktivitet och ökade odlingsarealer. USDA räknar med en genomsnittlig skörd på 45,2 bushels per acre, en uppgång om 1,9 bushels per acre sedan 2013.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

scroll to top