Följ oss

Nyheter

Sojabönor – en vinnare på fotbollsplanen

Publicerat

den

Astroturf - Gräs med soja i sig på fotbollsplanenDe amerikanska odlarna av sojabönor, speciellt i den amerikanska delstaten Kansas, är utan tvekan stolta av över Kansas State University (KSU) den här säsongen, eller i alla fall över deras stadium.

Kansas State University installerade nyligen en form av konstgräs, så kallat AstroTurf GameDay Grass på Bill Snyder Family Stadium. AstroTurfs produkter innehåller en sojabaserad produkt som heter BioCel och som har utvecklats av Universal Textile Technologies. BioCel använder sojabaserad polyol-teknik som utvecklats med stöd från sojabönor.

Sojabönor används i huvudsak som djurfoder i USA, inte mindre än 98 procent av skörden går dit, men sojaolja används i en många saker som gemene man inte känner till, såsom färg, rengöringsmedel och torv. Den industriella användningen av sojabaserade produkter har stigit med mer än 50 procent sedan 2006.

Hållbarheten i soja visar sig vara en viktig orsak bakom dess ökande popularitet i nya industriella användningsområden. Oftare än någonsin tidigare väljer byggföretag och andra industriella kunder sojabaserade produkter framför de som görs med petroleumbaserade kemikalier.

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Guldpriset faller nästan 4 procent i Shanghai

Publicerat

den

Tre mindre guldtackor

Priset på guld i Kina föll nästan 4 procent idag där prisfallet tilltog mot slutet av handelsdagen rapporterar Bloomberg. Detta kommer efter ett månader långt prisrally. Orsaken till de udda prisrörelserna är att Kommunistpartiet först kraftigt begränsade den privata marknadens möjligheter att importera guld, vilket gjorde att guldpriset i Kina blev högre än på den internationella marknaden, för att nu dela ut nya importkvoter vilket fick priset att falla.

Den kinesiska centralbanken begränsade möjligheten att importera guld då man försöker vända sin valutas försvagning mot den amerikanska dollarn.

Fortsätt läsa

Nyheter

Lucara Diamond – diamantbolaget i Lundin-sfären

Publicerat

den

Lucara Diamonds gruva

Lucara Diamond är ett gruvbolag i Lundin-sfären som bryter diamanter och har nu varit i produktion under hela 12,5 år. Aktien är noterad både i Kanada och på Stockholmsbörsen. Aktiekursen har kommit ner rejält och ligger nu på sin lägsta nivå någonsin.

William Lamb är tillbaka i VD-rollen med full energi sedan några veckor, efter att ha varit VD under åren 2011-2018. Den 12 september presenterade han verksamheten för investerare i Stockholm, en inspelning kan ses nedan. Dr John Armstrong, som är Vice President, ger även en presentation av tillgångarna.

William Lamb, VD för Lucara Diamond, presenterar verksamheten i Stockholm.
Fortsätt läsa

Nyheter

Ökat intresse för oljeterminer i Mellanöstern

Publicerat

den

Dubai Mercantile Exchange (DME), den främsta internationella energiterminsbörsen i Mellanöstern, noterade en ökning med 18 procent i fysiska leveranser jämfört med föregående år, tillsammans med en femtonprocentig ökning av handelsvolymer, under första halvåret 2023, jämfört med samma period förra året.

DME Oman-kontraktet fortsatte att attrahera ett brett spektrum av deltagare från hela världen, vilket understryker dess status som det främsta råoljeriktmärket i East of Suez-marknaden. DME Omans frontmånadshandelsvolymer har ökat från 361 miljoner fat under de första sex månaderna 2022 till 415 miljoner fat för samma period 2023. Den fysiska leveransvolymen nådde 106 miljoner fat från mars till augusti 2023 jämfört med 90 miljoner fat för samma period 2022.

Fortsätt läsa

Populära