Connect with us

Analys

Socker handlas på rekordnivåer

Published

on

Teknisk analys på råvaror från Axier EquitiesPriserna för socker är på mycket höga nivåer och vi måste gå tillbaka till 1980 för att se en liknande utveckling. Dessförinnan hade vi krisen 1974 med otroligt höga nivåer. Vi har inte varit uppe på dessa höjder och det är inte heller vanligt att vi ser att det är en trend som håller i sig.

Den 28:e april hade vi en botten som låg på $3.93 och sedan har vi sett en stigning upp till den 2 februari 2011 på $36.08. Det är en ökning på 818%. Sedan dess har socker varit i en fallande trend och den uppåtriktade trenden kommer inte att ändras förrän vi ser att toppen vid $26.02 kommer att passeras.

En tidigare signal om styrka får vi redan om $23.99 passeras.

Teknisk analys av sockerpriset den 9 augusti 2012

Tittar vi på månadsdata kan vi se att vi i ett större perspektiv har en uppåtriktad trend där vi kan se att det bildas en botten strax över $18.

Kortsiktiga stöd har vi vid $21.43 samt vid $20.82. Skulle socker falla ner under $19.84 utan att mer eller mindre omedelbart vända upp kommer vi att se nivåer mellan $17.46-18.19.

Skall vi vara på någon sida av marknaden så är det just nu att vi skall blanka socker.

Kortsiktig kan vi se en uppgång runt nuvarande nivåer men denna uppgång skall användas till att vara säljare i och vi skall inte vara köpare då det är mot trenden.

Det finns en kortsiktig signal för uppgång som aktiveras om föregående dags högsta passeras. Det är efter en uppgång som vi skall leta efter en signal om nedgång och sedan agera i denna riktning.

Kortsiktig prognos på sockerpriset

Det dagsbaserade momentum är nere på nivåer där vi tidigare har sett att det har bildats bottnar. Veckomomentum pekar ned men har ännu inte kommit till nivåer där vi har sett bottnar.

Slutsats: Socker är i en fallande trend men är i en position där vi snart kommer att se att det blir en rekyl uppåt. Vi skall agera med trenden och det är att vara säljare efter att vi har sett en uppgång.

Du kan handla SOCKER med följande minifutures:
Uppgång MINILONG SOCK F1 med en hävstång kring 4,89
Nedgång: MINISHRT SOCK N med en hävstång kring 4,06

Läs mer om minifutures på RBS hemsida

[box]Denna analys publiceras på Råvarumarknaden.se med tillstånd och i samarbete med Axier Equities.[/box]

Ansvarsfriskrivning

Den tekniska analysen har producerats av Axier Equities. Informationen är rapporterad i god tro och speglar de aktuella åsikterna hos medarbetarna, dessa kan ändras utan varsel. Axier Equities tar inget ansvar för handlingar baserade på informationen.

Om Axier Equities

Axier Equities erbjuder såväl institutionella placerare som privatpersoner den erfarenhet, kompetens och analysredskap som krävs för en trygg och effektiv handel på de finansiella marknaderna. Axier Equities erbjuder ingen handel, vare sig för egen räkning eller för kunder utan arbetar endast med finansiell marknadsföring och informationshantering. Företagets kunder får dessutom ta del av deras analysprodukter som till exempel det fullständiga morgonbrevet med ytterligare kommentarer och prognoser. Varje vecka tillkommer minst 30 analyser i Axier Equities analysarkiv. För ytterligare information se Axier Equities hemsida.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *