Connect with us

Analys

Modity om energimarknaden vecka 36 2012

Published

on

Modity - Ger prognos på elpriset 2012 och 2013Lägre spotpriser är att vänta de närmaste veckorna då vi har mycket vatten i magasinen och en begränsad export ut från Norden, framförallt från det vattenrika Norge. SE3 och SE4 kommer troligen även denna vecka ligga högre än systempriset, bl.a. på grund av fortsatt kabelarbete mellan Norge och Sverige, även om en ökad kärnkraftprodukion och mer vindkraft motverkar effekten. Elterminerna faller, framförallt de kortare kontrakten, mot bakgrund av mycket våta prognoser och risk för betydligt lägre spotpriser i september/oktober. Vi har en neutral syn på oljepriset medan kolpriset kan falla ytterligare någon dollar. Information om länk mellan EU ETS och australienskt handelssystem stärkte tillfälligtvis utsläppsrätterna men det är fortfarande ett eventuellt politiskt ingripande i EU som kommer påverka priset mest framöver. Den tekniska analysen visar på ytterligare nedsida för både de kortare och de längre kontrakten.

Prognos på elpriset, spot och terminer för 2012, 2013, 2014 och 2015

[box]Denna energimarknadskommentar publiceras på Råvarumarknaden.se med tillstånd och i samarbete med Modity Energy Trading.[/box]

Ansvarsfriskrivning

Energimarknadskommentaren har producerats av Modity Energy Trading. Informationen är rapporterad i god tro och speglar de aktuella åsikterna hos medarbetarna, dessa kan ändras utan varsel. Modity Energy Trading tar inget ansvar för handlingar baserade på informationen.

Om Modity Energy Trading

Modity Energy Trading erbjuder energibolag och större företag den erfarenhet, kompetens och analysredskap som krävs för en trygg och effektiv förvaltning av energiportföljen. Modity bedriver handel med allt från el, gas och biobränslen till elcertifikat, valutor och utsläppsrätter. Företagets kunder får dessutom ta del av deras analysprodukter som t.ex det fullständiga marknadsbrevet med ytterligare kommentarer och prognoser. För ytterligare information se hemsidan.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *