Connect with us

Analys

Socker närmar sig en rekyl

Published

on

Teknisk analys på råvaror från Axier EquitiesSocker (kontinuerligt kontrakt, most liquid, Pit + Electronic)

Socker har varit i en fallande trend sedan februari 2011. Nu närmar sig socker åter nivåer där vi har sett att investerarna börjat tycka att socker är billigt.

Utseendet föreslår dock att vi kommer att se en fortsatt nergång till det bredare intervallet $18.80-19.23. Här kan vi sedan se en uppgång, vilket skall ses som en rekyl där $22.00 är fullt möjlig.

Den stora trenden för socker är ner och för att den skall ändras behöver vi se att $23.99 passeras.

Uppgångar skall vi därför använda till att leta efter säljsignaler.

Nedgångarna för socker har sedan 1999 varit -57.7%, -57.62%, -57.24% och den senaste hitintills som mest 47.3%.

Pris på socker - Teknisk prognos den 5 september 2012

Tar vi 57% nedgång från toppen den 28 februari 2011 får vi en målzon vid $15.51, som en möjlig långsiktig botten.

Slutsats: Socker har fortsatt att vara svag och den stora trenden är nedåtriktad. Vi skall därför vara säljare. Vi kan snart se en rekyl vilket blir en uppgång. Men vi skall ej vara köpare utan bör istället lätta på en del av eventuella blankade positioner. Köpare skall vi inte vara förrän vi ser priser över $23.99.

[box]Denna analys publiceras på Råvarumarknaden.se med tillstånd och i samarbete med Axier Equities.[/box]

Ansvarsfriskrivning

Den tekniska analysen har producerats av Axier Equities. Informationen är rapporterad i god tro och speglar de aktuella åsikterna hos medarbetarna, dessa kan ändras utan varsel. Axier Equities tar inget ansvar för handlingar baserade på informationen.

Om Axier Equities

Axier Equities erbjuder såväl institutionella placerare som privatpersoner den erfarenhet, kompetens och analysredskap som krävs för en trygg och effektiv handel på de finansiella marknaderna. Axier Equities erbjuder ingen handel, vare sig för egen räkning eller för kunder utan arbetar endast med finansiell marknadsföring och informationshantering. Företagets kunder får dessutom ta del av deras analysprodukter som till exempel det fullständiga morgonbrevet med ytterligare kommentarer och prognoser. Varje vecka tillkommer minst 30 analyser i Axier Equities analysarkiv. För ytterligare information se Axier Equities hemsida.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *