Modity om energimarknaden vecka 33 2012

Modity - Analys och prognos på elprisSom väntat steg spotpriserna allt eftersom lasten ökade. Priset för Malmö låg 1 kr lägre än systempriset pga höga spotpriser i Danmark och i Finland. Väderprognoserna är något torrare än normalt, trots nya lågtryck. Vi förväntar oss högre priser eftersom lasten kommer att öka ytterligare samtidigt som vattenproducenterna kan höja vattenvärdet. Elterminerna steg under förra veckan på torrare prognoser och högre priser på bränslen.

Prognoser på elpriset - Elterminer och spotpris - 13 augusti 2012

Denna energimarknadskommentar publiceras på Råvarumarknaden.se med tillstånd och i samarbete med Modity Energy Trading.

Ansvarsfriskrivning

Energimarknadskommentaren har producerats av Modity Energy Trading. Informationen är rapporterad i god tro och speglar de aktuella åsikterna hos medarbetarna, dessa kan ändras utan varsel. Modity Energy Trading tar inget ansvar för handlingar baserade på informationen.

Om Modity Energy Trading

Modity Energy Trading erbjuder energibolag och större företag den erfarenhet, kompetens och analysredskap som krävs för en trygg och effektiv förvaltning av energiportföljen. Modity bedriver handel med allt från el, gas och biobränslen till elcertifikat, valutor och utsläppsrätter. Företagets kunder får dessutom ta del av deras analysprodukter som t.ex det fullständiga marknadsbrevet med ytterligare kommentarer och prognoser. För ytterligare information se hemsidan.

  1 Reply to “Modity om energimarknaden vecka 33 2012”

  1. Vedde skriver:

   Jag tycker det är konstigt hur lite det trots allt skiljer mellan elpriset i norra Sverige och elpriset i södra Sverige. Har aldrig riktigt förstått varför.

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras.

  scroll to top