Connect with us

Analys

Modity om energimarknaden vecka 3 2012

Published

on

Modity - Analys av energi- och el-marknadenVäderprognoserna är osäkra men det är troligt att vi i alla fall ser en viss kyla komma in vilket gör att spotpriserna och de korta kontrakten stiger. Om prognoserna blir mer samstämmiga kan även kvartalspriserna fortsätta stiga men energibalansen är så pass bra, och det finns mycket produktion i Norden att sätta in, att långvarigt höga priser är osannolikt. De längre kontrakten är fortsatt svaga på grund av lägre priser i Tyskland och ett svagt bränslekomplex. Svagheten i bränslemarknaden förstärks av det kinesiska nyårsfirandet som brukar innebära mycket låg efterfråga av olja och kol.

Cfd-kontrakten (kontrakt för prisskillnader) för Malmöområdet ligger kvar på ca 80 SEK/MWh medan resultatet i januari hittills ligger på i genomsnitt en tiondel.

Elpris - Spotpris och systempris - Vecka 3 2012

[box]Denna energimarknadskommentar publiceras på Råvarumarknaden.se med tillstånd och i samarbete med Modity Energy Trading.[/box]

Ansvarsfriskrivning

Energimarknadskommentaren har producerats av Modity Energy Trading. Informationen är rapporterad i god tro och speglar de aktuella åsikterna hos medarbetarna, dessa kan ändras utan varsel. Modity Energy Trading tar inget ansvar för handlingar baserade på informationen.

Om Modity Energy Trading

Modity Energy Trading erbjuder energibolag och större företag den erfarenhet, kompetens och analysredskap som krävs för en trygg och effektiv förvaltning av energiportföljen. Modity bedriver handel med allt från el, gas och biobränslen till elcertifikat, valutor och utsläppsrätter. Företagets kunder får dessutom ta del av deras analysprodukter som t.ex det fullständiga marknadsbrevet med ytterligare kommentarer och prognoser. För ytterligare information se hemsidan.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *