Connect with us

Analys

Modity om energimarknaden vecka 29 2012

Published

on

Modity - Analys och prognos på elprisSpotpriserna faller fortsatt pga högt inflöde och stigande magasinsnivåer. Den stora prisskillnad vi sett den senaste månaden försvann då kabelarbetet som begränsade överföringen mellan områdena blev klart. Vi räknar med fortsatt låga spotpriser under veckan och risken för höga prisskillnader mellan system och SE4 är låg. Även terminspriserna föll under veckan på blöta prognoser, låga spotpriser och svagare utsläppsrätter. Vi tror att utfallet för kvartalet kan bli lägre än dagens terminspris men det finns dock en temporär uppsida på terminspriserna vid en torrare väderlek och en högre spot. För de längre kontrakten blir EU-kommissionens förslag gällande utsläppsrätter betydande och frågan är om det släpps som utlovat i slutet av juli eller om vi får se en försening till augusti/september.

Prognos på framtida elpris från Modity Energy Trading

[box]Denna energimarknadskommentar publiceras på Råvarumarknaden.se med tillstånd och i samarbete med Modity Energy Trading.[/box]

Ansvarsfriskrivning

Energimarknadskommentaren har producerats av Modity Energy Trading. Informationen är rapporterad i god tro och speglar de aktuella åsikterna hos medarbetarna, dessa kan ändras utan varsel. Modity Energy Trading tar inget ansvar för handlingar baserade på informationen.

Om Modity Energy Trading

Modity Energy Trading erbjuder energibolag och större företag den erfarenhet, kompetens och analysredskap som krävs för en trygg och effektiv förvaltning av energiportföljen. Modity bedriver handel med allt från el, gas och biobränslen till elcertifikat, valutor och utsläppsrätter. Företagets kunder får dessutom ta del av deras analysprodukter som t.ex det fullständiga marknadsbrevet med ytterligare kommentarer och prognoser. För ytterligare information se hemsidan.

Continue Reading
1 Comment

1 Comment

  1. Tore

    17 juli, 2012 at 17:01

    Läste att någon spådde låga elpriser under hela 5 år framåt.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *