Connect with us

Analys

Modity om energimarknaden vecka 17 2012

Published

on

Modity - Analys och prognos på elprisDe närmaste dagarna räknar vi med spotpriser strax under SEK 300/MWh och sedan fallande då vi har mer nederbörd att vänta i ett redan starkt hydrologiskt läge. Det kommer dessutom in mer vindkraft framåt mitten på veckan. Denna och nästa vecka bör den första vårfloden komma igång men på grund av tidigare milda temperaturer har mycket snö på lägre nivåer smält och prispressen väntas blir relativt kortvarig och inte så stark. Marknaden tror för närvarande på priser runt €27/MWh under vecka 18. Priserna på de korta terminskontrakten påverkas nu i hög grad av nederbördsprognoser och det är fokus på kommande vårfloder. Som det ser ut nu är risken för mycket spill relativt låg vilket ökar chansen till låga priser även under slutet av sommaren och hösten. Bränslekomplexet är fortfarande svagt och fundamentalt ser vi inga stora prispåverkande händelser den närmaste veckan, om det inte mot förmodan skulle komma politiskt besked gällande utsläppsrätter, vilket gör att vi tror på en sidledes riktning till svagt ned på årsterminerna.

Prognos på elpriset den 23 april 2012

[box]Denna energimarknadskommentar publiceras på Råvarumarknaden.se med tillstånd och i samarbete med Modity Energy Trading.[/box]

Ansvarsfriskrivning

Energimarknadskommentaren har producerats av Modity Energy Trading. Informationen är rapporterad i god tro och speglar de aktuella åsikterna hos medarbetarna, dessa kan ändras utan varsel. Modity Energy Trading tar inget ansvar för handlingar baserade på informationen.

Om Modity Energy Trading

Modity Energy Trading erbjuder energibolag och större företag den erfarenhet, kompetens och analysredskap som krävs för en trygg och effektiv förvaltning av energiportföljen. Modity bedriver handel med allt från el, gas och biobränslen till elcertifikat, valutor och utsläppsrätter. Företagets kunder får dessutom ta del av deras analysprodukter som t.ex det fullständiga marknadsbrevet med ytterligare kommentarer och prognoser. För ytterligare information se hemsidan.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *