Connect with us

Analys

Modity om energimarknaden vecka 16 2012

Published

on

Modity - Analys och prognos på elprisVi räknar med relativt höga spotpriser några dagar då temperaturerna ligger något under normalt och vi har en del produktionsstörningar. Till imorgon blev dock spotpriset förvånansvärt högt. Vi räknar inte med några större prisskillnader denna vecka på grund av relativt mycket vind, en del kan dock förekomma då överföringen mellan elområde Stockholm och Malmö är något begränsad. Det är fortsatt fokus på väderprognoser för terminspriserna och de visar på lite torrare väder framöver. Vi har en god energibalans men risken för en stor prispress under våren och mycket spill av vatten har sjunkit vilket ökar chansen till lägre priser fram emot kvartal 3. Bränslemarknaden ser rätt svag ut och fundamentalt ser vi inga stora prispåverkande händelser den närmaste veckan och vi tror på en sidledes riktning till svagt ner på årsterminerna. När det gäller utsläppsrätterna väntar marknaden på besked från kommande politiska diskussioner vilka har skjutits upp till 24 april med möjlighet till ytterligare försening till maj.

Prognos på elpris - Systempris och spotpris - 16 april 2012

[box]Denna energimarknadskommentar publiceras på Råvarumarknaden.se med tillstånd och i samarbete med Modity Energy Trading.[/box]

Ansvarsfriskrivning

Energimarknadskommentaren har producerats av Modity Energy Trading. Informationen är rapporterad i god tro och speglar de aktuella åsikterna hos medarbetarna, dessa kan ändras utan varsel. Modity Energy Trading tar inget ansvar för handlingar baserade på informationen.

Om Modity Energy Trading

Modity Energy Trading erbjuder energibolag och större företag den erfarenhet, kompetens och analysredskap som krävs för en trygg och effektiv förvaltning av energiportföljen. Modity bedriver handel med allt från el, gas och biobränslen till elcertifikat, valutor och utsläppsrätter. Företagets kunder får dessutom ta del av deras analysprodukter som t.ex det fullständiga marknadsbrevet med ytterligare kommentarer och prognoser. För ytterligare information se hemsidan.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *