Connect with us

Analys

Modity om energimarknaden vecka 10 2012

Published

on

Modity - Analys av energi- och el-marknadenI mitten av veckan verkar vintern ta slut för i år och lämna plats åt mildare, blåsigare och blötare väder. Lägre spotpriser är därför att vänta vilket även bör smitta av sig ytterligare på terminskontraktet som redan har fallit en del men där det bör finnas ytterligare någon fallhöjd med tanke på den goda energisituation vi har inför vårflod. Årskontrakten påverkas av bränslemarknaden, CO2 och de tyska elpriserna och här bör det fortsatt finnas ett visst stöd, framför-allt för oljan då oroligheterna verkar fortsätta. Vi räknar inte med några stora prisområdesskillnader då det är god produktion både i Stockholmsområdet (kärnkraft) och i Malmö (vind). Kalla dagar i februari ledde till några dagar med stora skillnader, i genomsnitt har elområde Malmö legat 24 kr högre än systempriset den senaste månaden medan elområde Stockholm legat 7 kr över. Detta kan dock jämföras med terminspriset på områdesskillnaderna som fortfarande ligger, enligt vår mening för högt, på 55 kr respektive 21 kr för de båda områdena.

Elcertifikat - Prognos på elpriset - 5 mars 2012

[box]Denna energimarknadskommentar publiceras på Råvarumarknaden.se med tillstånd och i samarbete med Modity Energy Trading.[/box]

Ansvarsfriskrivning

Energimarknadskommentaren har producerats av Modity Energy Trading. Informationen är rapporterad i god tro och speglar de aktuella åsikterna hos medarbetarna, dessa kan ändras utan varsel. Modity Energy Trading tar inget ansvar för handlingar baserade på informationen.

Om Modity Energy Trading

Modity Energy Trading erbjuder energibolag och större företag den erfarenhet, kompetens och analysredskap som krävs för en trygg och effektiv förvaltning av energiportföljen. Modity bedriver handel med allt från el, gas och biobränslen till elcertifikat, valutor och utsläppsrätter. Företagets kunder får dessutom ta del av deras analysprodukter som t.ex det fullständiga marknadsbrevet med ytterligare kommentarer och prognoser. För ytterligare information se hemsidan.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *