Connect with us

Analys

Modity om elpriset vecka 50 2012

Published

on

Modity om det framtida elprisetTemperaturerna väntas stiga i slutet av veckan tillsammans med mer vind. Fram till dess kan vi dock få se ytterligare högre spotpriser innan de väntas falla tillbaka. Vattenmagasinen och hydrobalansen försämras i kylan men är fortfarande god. Terminspriserna steg i förra veckan, lite för mycket om man tittar till den fundamentala situationen. Skillnaden mot brytpriset på kol är hög och vi väntade oss fallande priser så fort väderprognoserna visade på möjlighet till varmare väder. Detta har nu hänt och priserna har börjat vända nedåt under dagen. Problem med kärnkraften har dock gjort att riskpremien bör förbli något högre än vi tidigare sagt. Nedsidan på kol är nu begränsad då efterfrågan väntas öka under 2013. Utsläppsrätterna är fortsatt volatila men vi tror inte på högre priser förrän tidigast våren 2013 när nästa politiska omröstning väntas.

Prognos på elpris - Terminer för 2013, 2014 och 2015

[box]Denna energimarknadskommentar om elpriset publiceras på Råvarumarknaden.se med tillstånd och i samarbete med Modity Energy Trading.[/box]

Ansvarsfriskrivning

Energimarknadskommentaren har producerats av Modity Energy Trading. Informationen är rapporterad i god tro och speglar de aktuella åsikterna hos medarbetarna, dessa kan ändras utan varsel. Modity Energy Trading tar inget ansvar för handlingar baserade på informationen.

Om Modity Energy Trading

Modity Energy Trading erbjuder energibolag och större företag den erfarenhet, kompetens och analysredskap som krävs för en trygg och effektiv förvaltning av energiportföljen. Modity bedriver handel med allt från el, gas och biobränslen till elcertifikat, valutor och utsläppsrätter. Företagets kunder får dessutom ta del av deras analysprodukter som t.ex det fullständiga marknadsbrevet med ytterligare kommentarer och prognoser. För ytterligare information se hemsidan.

Continue Reading
1 Comment

1 Comment

  1. Hansson

    10 december, 2012 at 23:11

    Stoppet i kärnkraftverket fick förvånansvärt liten effekt på elpriset. Trots lite mer kyla så är prognosen på elektricitet sluttande. Intressant.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *