Connect with us

Analys

Modity om elpriset vecka 45 2013

Published

on

Modity Energy Trading - Energimarknaden

Modity Energy Trading ger prognos på elprisRekordstarka vindar, rikligt med nederbörd och milt väder har hållit systempriset på en jämn nivå under veckan. I Danmark mätte man rekord med 54 m/s i vindbyarna! För att undvika katastrof i näten fick man begränsa utflödet av el mot övriga nordiska länder under några timmar. Även vindkraftsproduktionen fick stängas ner under en del av måndagen för att inte slå ut elnätet. Kolpriset föll kraftigt under torsdagen då man såg att fraktraterna kommit ned i nivå och där man även fick en samverkan med dollarn som stärktes kraftigt.

Elterminen förväntas stiga i pris under 2014 enligt prognos från Modity

[box]Denna energimarknadskommentar om elpriset publiceras på Råvarumarknaden.se med tillstånd och i samarbete med Modity Energy Trading.[/box]

Ansvarsfriskrivning

Energimarknadskommentaren har producerats av Modity Energy Trading. Informationen är rapporterad i god tro och speglar de aktuella åsikterna hos medarbetarna, dessa kan ändras utan varsel. Modity Energy Trading tar inget ansvar för handlingar baserade på informationen.

Om Modity Energy Trading

Modity Energy Trading erbjuder energibolag och större företag den erfarenhet, kompetens och analysredskap som krävs för en trygg och effektiv förvaltning av energiportföljen. Modity bedriver handel med allt från el, gas och biobränslen till elcertifikat, valutor och utsläppsrätter. Företagets kunder får dessutom ta del av deras analysprodukter som t.ex det fullständiga marknadsbrevet med ytterligare kommentarer och prognoser. För ytterligare information se hemsidan.

Continue Reading
1 Comment

1 Comment

  1. Persson

    6 november, 2013 at 03:28

    Läge att köpa lite Bull El från SEB.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *