Connect with us

Analys

Modity om elpriset vecka 41 2012

Published

on

Modity om det framtida elprisetSpotpriserna var stabila under förra veckan och prisskillnaderna obefintliga till negativa då överföringen mellan länderna nästan var tillbaka på normalt. Vi har nu en god kärnkraftprodukion men torrare och kallare väder samt tillfälligt bortfall av Forsmark 2 från onsdag gör att spotpriserna bör gå upp under veckan. Kvartalsprodukten Q1-13 handlas nu ca €5/MWh över brytpriset på kol. Då vi har bra förutsättningar med mycket vatten och god kärnkraftproduktion tror vi att priserna kan komma ner på längre sikt, det blir intressant att se om spotpriserna kan hållas nere när den första köldknäppen kommer, till dess kan dock priserna gå upp något mer. Det är vikigt att komma ihåg att risken är större på uppsidan vid en kall och torr höst och vinter. Årskontraktet har följt med upp och även om den långsiktiga trenden är ned så är vi inne i en rekyl upp. Vi tror på en fortsatt sidledes rörelse för veckan.

Prognos på elpriset, både spot vecka 41 och termin för Q1 2013 och framåt

[box]Denna energimarknadskommentar publiceras på Råvarumarknaden.se med tillstånd och i samarbete med Modity Energy Trading.[/box]

Ansvarsfriskrivning

Energimarknadskommentaren har producerats av Modity Energy Trading. Informationen är rapporterad i god tro och speglar de aktuella åsikterna hos medarbetarna, dessa kan ändras utan varsel. Modity Energy Trading tar inget ansvar för handlingar baserade på informationen.

Om Modity Energy Trading

Modity Energy Trading erbjuder energibolag och större företag den erfarenhet, kompetens och analysredskap som krävs för en trygg och effektiv förvaltning av energiportföljen. Modity bedriver handel med allt från el, gas och biobränslen till elcertifikat, valutor och utsläppsrätter. Företagets kunder får dessutom ta del av deras analysprodukter som t.ex det fullständiga marknadsbrevet med ytterligare kommentarer och prognoser. För ytterligare information se hemsidan.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *