Connect with us

Analys

Majs skall vi köpa?

Published

on

Axier Equities analyserar majsprisetMajs (kontinuerligt kontrakt, most liquid, Pit + Electronic)

Majs har gjort en botten något under 38.2% stödet och i tid en dag tidigare än sin tidscykel. Det är helt inom ramarna för att vara tillåtet.

Commitment of Traders report (COT) föreslår att vi fortsatt skall vara på säljssidan och inte vara köpare. Vi har dock sett att de kommersiella köparna har lättat något på sina negativa positioner.

Ändra det negativa behöver vi se att majs stiger över $786. Men redan om vi ser priser över $769 finns det en möjlighet för att vi kommer att se mer styrka. Det vi då behöver se är en signal för att agera köpare och det har vi inte i dagsläget.

Om vi ser den 28 september som en rekylbotten skall den uppgång vi sedan har sett vara en ny uppåtriktad rörelse. Vi vill då se att majs faller ner till intervallet $729-737 och inte lägre än $717 och att vi sedan ser en vändning upp. Då har vi den första byggstenen för att vara köpare med stoploss på $705.

Teknisk analys på majspriset den 10 oktober 2012

Vi har en lägre botten och en lägre topp och då har vi en definition på en nedåtriktad trend.

Tidsmässigt har vi den 14 oktober och sedan mellan den 20 oktober till 5 november har vi en period där vi troligen kommer att se en period med sidledes marknad.

Slutsats: Majs har en nedåtriktad trend men det vi har sett den 28 september kan ha varit botten i en rekyl. Det vi nu vill se är en botten i intervallet $729-737 eller senast vid $717. Får vi sedan en uppåtriktad rörelse kan vi ha en signal för uppgång.

[box]Denna analys publiceras på Råvarumarknaden.se med tillstånd och i samarbete med Axier Equities.[/box]

Ansvarsfriskrivning

Den tekniska analysen har producerats av Axier Equities. Informationen är rapporterad i god tro och speglar de aktuella åsikterna hos medarbetarna, dessa kan ändras utan varsel. Axier Equities tar inget ansvar för handlingar baserade på informationen.

Om Axier Equities

Axier Equities erbjuder såväl institutionella placerare som privatpersoner den erfarenhet, kompetens och analysredskap som krävs för en trygg och effektiv handel på de finansiella marknaderna. Axier Equities erbjuder ingen handel, vare sig för egen räkning eller för kunder utan arbetar endast med finansiell marknadsföring och informationshantering. Företagets kunder får dessutom ta del av deras analysprodukter som till exempel det fullständiga morgonbrevet med ytterligare kommentarer och prognoser. Varje vecka tillkommer minst 30 analyser i Axier Equities analysarkiv. För ytterligare information se Axier Equities hemsida.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *