Modity om elpriset vecka 40 2013

Modity om det framtida elprisetPrognosen för energibalansen visar på försämring framöver. Fortfarande stora skillnader mellan systempriset och priserna i Sverige pga kabelproblem i Norge. Reducerad produktion i kärnkraften och torra prognoser pekar upp för de korta terminskontrakten. Knappa rörelser på både utsläppsrätterna och elcertifikaten. Något ner på oljan medan kolet rört sig aningen uppåt.

Prognos på eltermin och elcertifikat samt spotpris

Denna energimarknadskommentar om elpriset publiceras på Råvarumarknaden.se med tillstånd och i samarbete med Modity Energy Trading.

Ansvarsfriskrivning

Energimarknadskommentaren har producerats av Modity Energy Trading. Informationen är rapporterad i god tro och speglar de aktuella åsikterna hos medarbetarna, dessa kan ändras utan varsel. Modity Energy Trading tar inget ansvar för handlingar baserade på informationen.

Om Modity Energy Trading

Modity Energy Trading erbjuder energibolag och större företag den erfarenhet, kompetens och analysredskap som krävs för en trygg och effektiv förvaltning av energiportföljen. Modity bedriver handel med allt från el, gas och biobränslen till elcertifikat, valutor och utsläppsrätter. Företagets kunder får dessutom ta del av deras analysprodukter som t.ex det fullständiga marknadsbrevet med ytterligare kommentarer och prognoser. För ytterligare information se hemsidan.

  1 Reply to “Modity om elpriset vecka 40 2013”

  1. Hansson skriver:

   Så det är för sent att köpa Bull El X4 S från SEB? Nä, jag tror på fortsatt stigande elpris.

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras.

  scroll to top