Connect with us

Analys

Modity om elpriset vecka 2 2013

Published

on

Modity om det framtida elprisetDet har varit milt och relativt blött den senaste veckan och detta tillsammans med många helgdagar har lett till spotpriser runt 300 kr/MWh. Priserna i Stockholms- och Malmöområdet har legat nära systempriset. Vi räknar med betydligt högre spotpriser denna vecka då helgdagarna är slut och det blir kallare. Det ökar också risken för vissa skillnader mellan elområdena, framförallt tills kärnkraftverken går för fullt i mitten av januari. Kallare väderprognoser och något högre bränslepriser har dragit upp terminspriserna. Vi har nu nya perioder att titta på där Q2-13 är det närmaste kvartalet. Här ligger priserna ca €2/MWh över marginalkostnaden på kol vilket kan tyckas lite högt med tanke på vårfloden men i dagsläget känns rimligt med tanke på den låga kärnkraften som tidvis är inplanerad. Vi har även gått från ett mycket bra hydrologiskt läge till ett mer normalt.

Prognos på framtida elpriser pekar uppåt 2013

[box]Denna energimarknadskommentar om elpriset publiceras på Råvarumarknaden.se med tillstånd och i samarbete med Modity Energy Trading.[/box]

Ansvarsfriskrivning

Energimarknadskommentaren har producerats av Modity Energy Trading. Informationen är rapporterad i god tro och speglar de aktuella åsikterna hos medarbetarna, dessa kan ändras utan varsel. Modity Energy Trading tar inget ansvar för handlingar baserade på informationen.

Om Modity Energy Trading

Modity Energy Trading erbjuder energibolag och större företag den erfarenhet, kompetens och analysredskap som krävs för en trygg och effektiv förvaltning av energiportföljen. Modity bedriver handel med allt från el, gas och biobränslen till elcertifikat, valutor och utsläppsrätter. Företagets kunder får dessutom ta del av deras analysprodukter som t.ex det fullständiga marknadsbrevet med ytterligare kommentarer och prognoser. För ytterligare information se hemsidan.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *