Connect with us

Analys

Modity om elpriset vecka 9 2013

Published

on

Modity Energy Trading - Energimarknaden

Modity om det framtida elprisetI princip en repris på förra veckans kommentar: fortsatt tapp av hydrobalansen, torrt och kallt. De svenska kärnkraftverken kör med 95 %. Det är inga klara trender någonstans förutom de fundamentala faktorerna. Marknaderna är avvaktande och tycks inte bestämt sig för åt vilket håll den vill gå. Största förändringen har varit elcertifikaten där marknaden är osäker efter ett högre antal utfärdade certifikat än väntat. Det råder även mycket stor osäkerhet vad gäller utsläppsrätterna där omröstningen i miljöskottet gav ett väntat ja till back-loading plan men där det nu återstår en svårare puck, att få stöd bland medlemsländerna.

Prognos på framtida elpris - Terminer på Nordpool

[box]Denna energimarknadskommentar om elpriset publiceras på Råvarumarknaden.se med tillstånd och i samarbete med Modity Energy Trading.[/box]

Ansvarsfriskrivning

Energimarknadskommentaren har producerats av Modity Energy Trading. Informationen är rapporterad i god tro och speglar de aktuella åsikterna hos medarbetarna, dessa kan ändras utan varsel. Modity Energy Trading tar inget ansvar för handlingar baserade på informationen.

Om Modity Energy Trading

Modity Energy Trading erbjuder energibolag och större företag den erfarenhet, kompetens och analysredskap som krävs för en trygg och effektiv förvaltning av energiportföljen. Modity bedriver handel med allt från el, gas och biobränslen till elcertifikat, valutor och utsläppsrätter. Företagets kunder får dessutom ta del av deras analysprodukter som t.ex det fullständiga marknadsbrevet med ytterligare kommentarer och prognoser. För ytterligare information se hemsidan.

Continue Reading
1 Comment

1 Comment

  1. Hansson

    28 februari, 2013 at 00:47

    Det ser alltså ut som att det blir låga elpriser under år 2013. Vindkraftsbolagen verkar ha lärt sig att hantera läget.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *