Connect with us

Analys

Guldet hämtar sig efter skottdagens ras

Published

on

Teknisk analys på guld från Axier EquitiesNär vi för en månad sedan, den 7 februari, analyserade guldet så var priset 1 722 USD/oz och situationen var att vi inte hade några säkra signaler på vart guldet skulle leta sig den närmaste tiden. Istället var det två nivåer att bevaka under februari; Dels stödet vid 1 650 USD/oz och dels motståndet vid 1 770 USD/oz. Först när någon av dessa nivåer bröts, skulle vi få nya signaler om framtiden.

Om vi ser tillbaka på utvecklingen kan vi konstatera att guldet fortsatte sidledes ett par veckor, men den 22 februari kom ett första tecken på att guldet ville stiga igen. Vi fick en stängning över 1 770 USD/oz och därmed förhoppningar om att en ny uppgång kunde starta och att nivån 1 804 USD/oz skulle testas.

Men styrkan infann sig aldrig riktigt. Vi fick visserligen en fortsatt dragning uppåt, men guldet steg bara med någon procent. Sedan kom skottdagen och sköt guldpriset i sank. På bara några timmar föll det från 1 792 USD/oz till 1688 USD/oz. En nedgång med 104 dollar eller om man så vill närmare 6 procent.

Samtidigt gick förstås uppgångssignalen om intet, när guldet återigen vände under 1 770 USD/oz. Även den stigande trend på dagsbasis som varit gällande under hela 2012, bröts. Det är i chocken efter detta ras som guldet just nu befinner sig.

De närmaste dagarna kan vi få se en liten rekyl upp med några procent, men risken för en ny nedgång därefter är stor. I nästa nedgång är det området runt 1 625 USD/oz som vi riktar lite extra uppmärksamhet mot. Kanske kan en ny uppgång starta från denna nivå.

Teknisk analys av guld den 6 mars 2012

Tar vi ytterligare ett steg tillbaka så kan vi på veckobasis (se diagrammet) se den stigande trend som varit gällande sedan hösten 2008. Under slutet av förra året bröts denna trend tillfälligtvis och gav då oss varningar om att uppgången skulle ta en paus.

Idag ser vi i samma diagram att vi har en sidledes rörelse, konsolidering, med 1 523 USD/oz som golv och 1 804 USD/oz som tak. Den långsiktiga utvecklingen bekräftas när någon av dessa nivåer passeras bestående. Fram till den dagen räknar vi med en fortsatt rörelse inom detta breda intervall.

Du kan handla GULD med följande minifutures:
Uppgång MINILONG GULD O med en hävstång kring 4,53
Nedgång: MINISHRT GULD P med en hävstång kring 3,99

Läs mer om minifutures på RBS hemsida

[box]Denna analys publiceras på Råvarumarknaden.se med tillstånd och i samarbete med Axier Equities.[/box]

Ansvarsfriskrivning

Den tekniska analysen har producerats av Axier Equities. Informationen är rapporterad i god tro och speglar de aktuella åsikterna hos medarbetarna, dessa kan ändras utan varsel. Axier Equities tar inget ansvar för handlingar baserade på informationen.

Om Axier Equities

Axier Equities erbjuder såväl institutionella placerare som privatpersoner den erfarenhet, kompetens och analysredskap som krävs för en trygg och effektiv handel på de finansiella marknaderna. Axier Equities erbjuder ingen handel, vare sig för egen räkning eller för kunder utan arbetar endast med finansiell marknadsföring och informationshantering. Företagets kunder får dessutom ta del av deras analysprodukter som till exempel det fullständiga morgonbrevet med ytterligare kommentarer och prognoser. Varje vecka tillkommer minst 30 analyser i Axier Equities analysarkiv. För ytterligare information se Axier Equities hemsida.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *