Connect with us

Analys

De viktiga nivåerna att bevaka i Guld

Published

on

Teknisk analys på guld från Axier EquitiesDet var bara två veckor sedan vi analyserade guld senast, men mycket har hänt sedan dess vilket föranleder en ny titt. Priset var då 1 676,50 USD/oz och vi konstaterade att vi stod vid ett vägskäl; Skulle den fallande trenden bestå eller skulle vi få en vändning uppåt?

Den första signalen om uppgångar var om den fallande trendlinjen som varit gällande sedan toppen på 1 923,70 USD/oz i september förra året skulle brytas. Denna låg på 1680 USD/oz och ett genombrott skulle föra guldet upp mot området 1760-1767 USD/oz där det stora avgörandet skulle ske.

Ser vi idag tillbaka på den senaste tidens utveckling kan vi konstatera att den första signalen om uppgångar föll på plats den 25 januari. Det var denna dag som guldet med kraft bröt den fallande trendlinjen (se diagrammet). Uppgången fortsatte sedan som väntat till vårt målområde, då 1 765,9 USD/oz blev den högsta noteringen den 3 februari.

Teknisk analys av guldpriset den 7 februari 2012

Detta gör att vi nu har motstridiga signaler, som sätter guldpriset till ett neutralt/avvaktande läge igen. Så länge guldet inte passerar 1770 USD/oz kan vi inte se trenden som stigande. Och vi kan inte heller se guldet som fallande just nu, då det krävs en nedgång under 1650 USD/oz för att denna signal ska falla på plats. Inom detta intervall kan vi bara avvakta ytterligare information för att se vart guldet ska ta vägen under våren.

Kortsiktigt är det dock dags för en stunds andhämtning. Sedan lågpunkten på 1 523,9 USD/oz den 29 december har nämligen guldet stigit med 16 procent, nästan helt utan rekyler. Denna fas bör nu korrigeras och det är då som en högre botten också kan bli verklighet. Vi räknar med nedgångar under någon vecka framöver och bevakar då noga de nivåer som vi pekat ut här ovanför.

Du kan handla GULD med följande minifutures:
Uppgång MINILONG GULD P med en hävstång kring 5,10
Nedgång: MINISHRT GULD R med en hävstång kring 5,82

Läs mer om minifutures på RBS hemsida

[box]Denna analys publiceras på Råvarumarknaden.se med tillstånd och i samarbete med Axier Equities.[/box]

Ansvarsfriskrivning

Den tekniska analysen har producerats av Axier Equities. Informationen är rapporterad i god tro och speglar de aktuella åsikterna hos medarbetarna, dessa kan ändras utan varsel. Axier Equities tar inget ansvar för handlingar baserade på informationen.

Om Axier Equities

Axier Equities erbjuder såväl institutionella placerare som privatpersoner den erfarenhet, kompetens och analysredskap som krävs för en trygg och effektiv handel på de finansiella marknaderna. Axier Equities erbjuder ingen handel, vare sig för egen räkning eller för kunder utan arbetar endast med finansiell marknadsföring och informationshantering. Företagets kunder får dessutom ta del av deras analysprodukter som till exempel det fullständiga morgonbrevet med ytterligare kommentarer och prognoser. Varje vecka tillkommer minst 30 analyser i Axier Equities analysarkiv. För ytterligare information se Axier Equities hemsida.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *