Connect with us

Analys

Guldet fortsätter i sin breda konsolidering

Published

on

Teknisk analys på guld från Axier EquitiesI den tekniska analysen av Guldet den 6 mars, var priset 1 707,20 USD/oz och vi stod just i sviterna efter det kraftiga raset på 6 procent som vi fick bevittna på skottdagen. Vår inställning vid det aktuella datumet var att vi kunde få se en kort rekyl upp med några procent, men att risken för nya nedgångar därefter var överhängande.

1 625 USD/oz var det stöd som vi i första hand riktade uppmärksamheten mot. Och på längre sikt var det 1 526 USD/oz som var det viktiga golvet i konsolideringen på veckobasis. 1 804 USD/oz var taket i denna konsolidering (se diagrammet). Först när någon av dessa nivåer bröts, skulle en långsiktig signal falla på plats igen. Fram till dess räknade vi med en fortsatt sidledes rörelse inom detta breda område.

En blick i backspegeln idag visar oss att vi från datumet vid förra analysen fick en uppgång på någon procent, men sedan vände guldet snabbt ned igen. Vårt mål vid 1 625 USD/oz träffades den 22 mars, då lägsta notering denna dag blev just 1 625,0 USD/oz.

Från denna nivå startade guldet ett nytt uppgångsförsök som lyfte priset till 1 697 USD/oz den efterföljande veckan. Vid denna nivå tog dock kraften slut igen och en ny nedgång påbörjades, där vi under innevarande vecka fått se stödet vid 1 625 USD/oz brytas, och istället blev 1 613 USD/oz lägsta notering. Det långsiktiga stödet vid 1 526 USD/oz kommer med andra ord närmare, även om det återstår en bit.

På veckobasis kvarstår den tidigare prognosen; Guldet konsoliderar inom området 1 526 USD/oz och 1 804 USD/oz. Det är först när någon av dessa nivåer bryts, som vi får signaler om den långsiktiga utvecklingen för guldet.

Trend för guldkurs - Graf 2012

Vi har nu också fått två fallande toppar i år; Den första på 1 792,7 USD/oz den 28 februari och den andra på 1 696,9 USD/oz den 27 mars. Med 30 dagar mellan två fallande toppar, har vi fått ytterligare tekniska signaler på att uppgången har tagit en paus och att guldet behöver hämta mer kraft, innan det kan bli tal om några långsiktiga uppgångar igen.

Kortsiktigt ser vi dock nu att guldet bör närma sig en botten. Eftersom volatiliteten är hög just nu är det svårt att sätta en exakt nivå på vart vi kommer att få se startskottet för nya uppgångar. Men i rekylen upp, som bör påbörjas inom kort, är marstoppen på 1 696,9 USD/oz lite extra intressant att bevaka.

Du kan handla GULD med följande minifutures:
Uppgång MINILONG GULD Omed en hävstång kring 5,44
Nedgång: MINISHRT GULD R med en hävstång kring 4,20

Läs mer om minifutures på RBS hemsida

[box]Denna analys publiceras på Råvarumarknaden.se med tillstånd och i samarbete med Axier Equities.[/box]

Ansvarsfriskrivning

Den tekniska analysen har producerats av Axier Equities. Informationen är rapporterad i god tro och speglar de aktuella åsikterna hos medarbetarna, dessa kan ändras utan varsel. Axier Equities tar inget ansvar för handlingar baserade på informationen.

Om Axier Equities

Axier Equities erbjuder såväl institutionella placerare som privatpersoner den erfarenhet, kompetens och analysredskap som krävs för en trygg och effektiv handel på de finansiella marknaderna. Axier Equities erbjuder ingen handel, vare sig för egen räkning eller för kunder utan arbetar endast med finansiell marknadsföring och informationshantering. Företagets kunder får dessutom ta del av deras analysprodukter som till exempel det fullständiga morgonbrevet med ytterligare kommentarer och prognoser. Varje vecka tillkommer minst 30 analyser i Axier Equities analysarkiv. För ytterligare information se Axier Equities hemsida.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *