Connect with us

Nyheter

Zinklagren rasar och priset stiger

Published

on

En gruvvagn med zink

Enligt SunSir steg zinkpriset i november efter att tidigare fallit kontinuerligt. Under november har priset på zink stigit med nästan sju procentenheter. Lagren av zink har däremot sjunkit kraftigt och tillgången på zink betraktas på sina håll som knapp.

Zink

Inventeringstabellen för zink på Shanghais terminsmarknad visar att sedan mitten av oktober har efterfrågan på zinkmarknaden återhämtat sig medan lagret på Shanghais terminsmarknad har minskat. 

I slutet av oktober stimulerade den kontinuerliga nedgången av zinkpriset ytterligare entusiasmen för transaktioner på zinkmarknaden. I november hade zinklagret sjunkit med 6 617 ton på en enskild dag.

Lagertabellen för zinktackor på Londons terminsmarknad visar att sedan i oktober har zinkgötslagret på Londonmarknaden sjunkit kontinuerligt. Tillgången på zink på den internationella marknaden var otillräcklig, och lagren fortsatte att minska. 

Marknadsutsikter

Enligt SunSirs dataanalytiker har bakgrunden till svag tillgång och efterfrågan på zinkmarknaden emellertid inte förändrats i grunden. I oktober utvecklades inte efterfrågan på zinkmarknaden som förväntat och zinkpriset fortsatte sjunka. Priset stimulerade dock nedströmskunders önskan att kopiera botten, och zinkgötslagret rasade.