Följ oss

Nyheter

T. Boone Pickens – USA kan bli energioberoende med naturgas

Publicerat

den

T. Boone Pickens om naturgas och olja i USA

T. Boone Pickens är en legendarisk olja- och gas-man som sedan några år tillbaka spenderar sina återstående år i livet med att propagera för att USA måste frigöra sig från beroendet av energi från utlandet.

Han är en stor förespråkare av naturgas och han visar att USA inte behöver utländsk olja. USA har otroligt mycket naturgas, landets tillgångar på naturgas är mins tre gånger större än Saudiarabiens tillgångar på olja.

Problemet han lyfter fram är att USA saknar en energiplan. Han har tittat på vilka de enklaste stegen är som USA kan ta för att minska sitt beroende av utländsk olja. Det första steget han föreslår är att tunga lastbilar ska drivas med naturgas i stället för diesel, enbart detta skulle minska USAs oljeimport från OPEC-länderna med 60 %.

Fortsätt läsa
Annons Centaur
3 Kommentarer

1 kommentar

 1. Ålänningen

  3 maj, 2012 vid 03:04

  Intressant herre, denne T. Boone Pickens.

  • Vedde

   23 juli, 2012 vid 16:44

   Verkligen! Han talar dessutom klarspråk och kommer med konkreta förslag underbyggda av siffror.

   Just det här med att få tunga lastbilar att byta till naturgas är verkligen smart. Dels minskar det energiimporten rent allmänt, men framför allt så är det ett energislag som fungerar för lastbilar. Vindkraft funkar ju för elnätet (även om det är dyrt), men det går inte att köra tunga lastbilar på el.

 2. Tore

  29 juli, 2012 vid 01:34

  Kom igen nu USA, öka tempot med att anamma T Boone Pickens energiplan!

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Eric Strand kommenterar ädelmetallen silver som går starkt

Publicerat

den

Eric Strand kommenterar ädelmetallen silver som har en stark utveckling. När det gäller aktier inom silver så säger han att värderingarna inte har följt med upp silverpriset. Tråkigt för aktieinvesterare, men samtidigt en möjlighet att komma in till fördelaktiga värderingar.

Eric Strand kommenterar ädelmetallen silver.
Fortsätt läsa

Nyheter

2000 ton koppar som Kina köpt av Ryssland har försvunnit

Publicerat

den

Det statliga kinesiska företaget Wuchan Zhongda Group köpte i slutet av förra året 2000 ton raffinerad koppar av det ryska företaget Regional Metallurgical, till ett värde av 110 miljoner yuan (motsvarande 159 miljoner kronor).

Kopparleveransen skulle ha varit framme i Kina förra månaden men så har inte skett och ingen tycks veta var allt tagit vägen. Bloomberg rapporterar att leveransen har angetts vara granit, en mycket billigare tillgång, och den har hamnat i Turkiet.

Det får ändå anses vara något spektakulärt, 2000 ton metall är trots allt ingenting man råkar tappa eller ställa i ett hörn av en lokal.

Fortsätt läsa

Nyheter

Montage Gold ser stor uppsida i sin värdering

Publicerat

den

Koné-projektet i Elfenbenskusten

Montage Gold är det nya guldbolaget där Lundin-familjen nyligen investerat. Företaget ska bli ett företag med flera tillgångar med fokus på Afrika. Bolagets stora projekt idag är Koné-projektet i Elfenbenskusten. VD Martino de Ciccio tar upp att han ser en spännande framtid för bolagets aktie. Bolaget har idag ett börsvärde på drygt 330 miljoner CAD och när Koné-gruvan kommer i produktion så förväntar sig bolaget att den kommer att skapa lika mycket i kassaflöde per år. Planen är att gruvan ska vara färdigbyggd under första halvåret 2027.

Fortsätt läsa

Centaur

Guldcentralen

Fokus

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

Populära