Connect with us

Nyheter

Råvarubörsen i New York stängs

Published

on

NYMEX råvarubörs
NYMEX råvarubörs

Foto: Lars Plougmann

CME Group, det företag som bland annat driver Chicago Mercantile Exchange, Chicago Board of Trades, COMEX, Kansas City Board of Trade och New York Mercantile Exchange meddelade för en dryg vecka sedan att bolaget kommer att stänga ned golvhandeln på råvarubörsen NYMEX vid årsskiftet 2016/2017.

Eftersom handeln som sker på tradinggolvet i New York numera endast utgör 0,3 procent av volymerna för handeln i energiråvaror och metaller kommer CME Group att stänga handeln, givet att ett tillstånd erhålls av FTCS. Alla de produkter som berörs kommer att finnas tillgängliga för handel på CME Globex.

I samband med att CME lämnade sin kvartalsrapport för det första kvartalet 2015 kommunicerade bolaget att det skulle stänga stora delar av golvhandeln i New York. Sedan juli 2015, när denna handel upphörde, har de dagliga volymerna minskat med 53 procent och uppgår nu till endast 7 500 kontrakt.

Efter det att börsgolvet stänger kommer CME Group att behålla sitt nuvarande kontor på One North End Avenue i Battery Park, New York. Golvhandeln för optioner och terminer på S&P 500-indexet som sker i Chicago kommer inte att påverkas utan kommer att fortsätta som vanligt.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *