Connect with us

Nyheter

Priset på naturgummi faller på nyheter från Thailand

Published

on

Gummiträd

Priset på naturgummi har under veckan fallit då handlarna valt att dumpa sina lager. Agerandet är en direkt effekt av rädsla för att marknaden kommer att översvämmas av naturgummi eftersom den thailändska regeringen sagt att den skall börja sälja av sina lager.

GummiträdThailands jordbruksminister, Yukol Limlaemthong, sade att regeringen kommer att försöka sälja sina gummilager när priset är rätt. Han sade att lagren inte kommer att bjudas ut på marknaden om priset är för dåligt. Uttalandet kan emellertid fungera som en våt filt på priset på naturgummi om handlarna ser framför sig att den thailändska regeringen kommer att agera säljare om priset når en viss nivå. Om så är fallet är det svårt att se hur priserna skall kunna stiga innan dess att den thailändska regeringen sålt klart.

Uttalandet gör att utsikterna för priset på naturgummi, en råvara som bland annat används för att tillverka däck, kommer att fortsätta se dystert ut. Redan innan detta uttalande var naturgummipriset svagt och hade fallit med 23 procent sedan början av året, något som är en direkt effekt av uppgifterna om att Kinas ekonomi har saktat ned.

Det London-baserade industrikonsultföretaget The Rubber Economist sade i sin första kvartalsrapport för 2014 som publicerades förra månaden att de stora och stigande globala lagren, framför allt i Thailand, kommer att fortsätta att vara den största negativa faktorn för prissättningen av naturgummi. Den thailändska regeringens gummisubventioner har uppmuntrat gummiproduktionen i landet, och The Rubber Economist spår ett produktionsöverskott om 650 000 naturgummi under 2014.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *