Följ oss

Nyheter

Indiens exportförbud för ris skapar kaos på den thailändska marknaden

Publicerat

den

Skedar med ris

Nikkei rapporterar att Thailands inhemska rismarknad har blivit kaotisk eftersom den spekulativa efterfrågan ökat, vilket fått priserna på ris att öka med 20 procent på en vecka.

Rishandeln i Thailand har varit kaotisk efter Indiens senaste förbud mot risexport. Priset på inhemskt slipat ris steg med nästan 20 procent förra veckan och stängde på 21 000 baht (597 USD) per ton. Det är en upp gång från cirka 17 000 baht några veckor tidigare.

Situationen pressade upp Thailands exportpris på 5 procentigt brutet vitt ris till 610 USD per ton. Landet producerar vanligtvis cirka 20 miljoner ton slipat ris om året, varav hälften går till inhemsk konsumtion. Även om den thailändska regeringen inte har några planer på att begränsa risexporten, vill thailändska handlare inte sälja det eftersom tillgången inte är garanterad.

Thai Rice Packers Association tillkännagav en ökning av priset på förpackat ris med 3 baht per kilogram, till 20 baht (0,56 USD) per kilogram, från och september, med hänvisning till ökade produktionskostnader.

Nyheter

Eric Strand kommenterar ädelmetallen silver som går starkt

Publicerat

den

Eric Strand kommenterar ädelmetallen silver som har en stark utveckling. När det gäller aktier inom silver så säger han att värderingarna inte har följt med upp silverpriset. Tråkigt för aktieinvesterare, men samtidigt en möjlighet att komma in till fördelaktiga värderingar.

Eric Strand kommenterar ädelmetallen silver.
Fortsätt läsa

Nyheter

2000 ton koppar som Kina köpt av Ryssland har försvunnit

Publicerat

den

Det statliga kinesiska företaget Wuchan Zhongda Group köpte i slutet av förra året 2000 ton raffinerad koppar av det ryska företaget Regional Metallurgical, till ett värde av 110 miljoner yuan (motsvarande 159 miljoner kronor).

Kopparleveransen skulle ha varit framme i Kina förra månaden men så har inte skett och ingen tycks veta var allt tagit vägen. Bloomberg rapporterar att leveransen har angetts vara granit, en mycket billigare tillgång, och den har hamnat i Turkiet.

Det får ändå anses vara något spektakulärt, 2000 ton metall är trots allt ingenting man råkar tappa eller ställa i ett hörn av en lokal.

Fortsätt läsa

Nyheter

Montage Gold ser stor uppsida i sin värdering

Publicerat

den

Koné-projektet i Elfenbenskusten

Montage Gold är det nya guldbolaget där Lundin-familjen nyligen investerat. Företaget ska bli ett företag med flera tillgångar med fokus på Afrika. Bolagets stora projekt idag är Koné-projektet i Elfenbenskusten. VD Martino de Ciccio tar upp att han ser en spännande framtid för bolagets aktie. Bolaget har idag ett börsvärde på drygt 330 miljoner CAD och när Koné-gruvan kommer i produktion så förväntar sig bolaget att den kommer att skapa lika mycket i kassaflöde per år. Planen är att gruvan ska vara färdigbyggd under första halvåret 2027.

Fortsätt läsa

Centaur

Guldcentralen

Fokus

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

Populära