Följ oss

Nyheter

Priserna på sojabönor stiger när Kina ökar sina inköp

Publicerat

den

Sojabönor

Frontmånadskontraktet på sojabönor i USA fortsätter att attrahera råvaruhandlarnas intresse när vissa analytiker gör bedömningen att den nuvarande trenden kan lyfta priset på sojabönor över 10 USD per bushel. Det skulle i sådant fall få sojabönspriset att hamna på sin högsta nivå på ett år.

Sojabönor

Den viktigaste faktorn som driver priserna upp är den senaste tidens svängning i kinesiska inköp av amerikansk export. Enbart den senaste månaden har Kina köpt nästan 5 miljoner ton amerikanska sojabönor, enligt uppgifter från U.S. Department of Agriculture, det amerikanska jordbruksdepartementet.

Momentumet förväntas fortsätta. USDAs sekreterare Ted McKinney säger att jordbruksdepartementet förväntar sig att Kina kommer att fortsätta att köpa amerikanska jordbruksvaror för 36,5 miljarder år 2020, vilket utlovats i det Fas 1 avtalet som undertecknades i januari 2020.

Dessutom har realen, Brasiliens valuta, stärkts med nästan 5 procent under den senaste månaden medan den amerikanska dollarn har försvagats med mer än 3 procent, vilket gör den amerikanska exporten mer attraktiv för Kina.

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*
Fortsätt läsa
Annons Centaur
Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Priset på vete når sin högsta nivå på nio månader

Publicerat

den

Ett fält med vete

Vetepriset har nått sin högsta nivå på 9-10 månader. Det är flera faktorer som sammanfaller, men i grunden är det vädret som inte är vidare bra hos flera av de stora producenterna i världen. Prognoserna för Rysslands produktion från vinterodlingen har skrivits ner på grund av frost i maj. I Ukraina har det torra vädret minskat skördeutsikterna och enligt Bloomberg så har Australien historiskt låg nederbörd vilket skapar stress.

Det framförs även att priserna till viss del även stiger då bönder lagerhåller sina skördar för att se var turbulensen tar vägen innan de säljer.

Att priset går upp är visserligen dåligt på kort sikt för konsumenter, men som Torbjörn Iwarson var inne på för en vecka sedan så måste priset upp för att motivera bönder att odla mer, för vi kan inte leva utan vete.

Fortsätt läsa

Nyheter

Aluminiumproducenten Novelis börsnoteras på NYSE

Publicerat

den

Aluminium på rulle

Aluminiumproducenten Novelis vill ta in närmare en miljard USD inför sin notering på NYSE-börsen i USA idag. Företaget kontrolleras av Kumar Mangalam Birla och hans företag Hindalco Industries. Novelis har under många arbetat med att expandera sin produktion och är världens största återvinnare av aluminium med 14 återvinningsanläggningar runt om i världen.

Aktierna erbjuds inom spannet 18-21 USD och ett pris på 21 USD innebär ett totalt börsvärde på 12,6 miljarder USD.

Fortsätt läsa

Nyheter

Africa Oil kan se fram mot bra kassaflöde – köp aktien säger Affärsvärlden

Publicerat

den

Africa Oil-anställda

Africa Oil-aktien går nästan att räkna hem enbart på de producerande tillgångarna och kassan skriver Affärsvärlden i en analys som mynnar ut i en köprekommendation för investerare som accepterar en extra hög risk. bolaget kan se fram mot ett bra kassaflöde från oljeproduktionen i Nigeria samtidigt som det finns en stor uppsida i jätteprojektet utanför Namibias kust.

”Ett oljebolag med sina tillgångar Afrika och en stor del av substansen i ett outvecklat projekt är såklart inte en investering som passar alla. Den som kan leva med de extra riskerna kan dock överväga aktien som del i sin portfölj”

Fortsätt läsa

Centaur

Guldcentralen

Fokus

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

Populära