Connect with us

Nyheter

Priserna på sojabönor stiger när Kina ökar sina inköp

Published

on

Sojabönor

Frontmånadskontraktet på sojabönor i USA fortsätter att attrahera råvaruhandlarnas intresse när vissa analytiker gör bedömningen att den nuvarande trenden kan lyfta priset på sojabönor över 10 USD per bushel. Det skulle i sådant fall få sojabönspriset att hamna på sin högsta nivå på ett år.

Sojabönor

Den viktigaste faktorn som driver priserna upp är den senaste tidens svängning i kinesiska inköp av amerikansk export. Enbart den senaste månaden har Kina köpt nästan 5 miljoner ton amerikanska sojabönor, enligt uppgifter från U.S. Department of Agriculture, det amerikanska jordbruksdepartementet.

Momentumet förväntas fortsätta. USDAs sekreterare Ted McKinney säger att jordbruksdepartementet förväntar sig att Kina kommer att fortsätta att köpa amerikanska jordbruksvaror för 36,5 miljarder år 2020, vilket utlovats i det Fas 1 avtalet som undertecknades i januari 2020.

Dessutom har realen, Brasiliens valuta, stärkts med nästan 5 procent under den senaste månaden medan den amerikanska dollarn har försvagats med mer än 3 procent, vilket gör den amerikanska exporten mer attraktiv för Kina.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *