Connect with us

Analys

Olja i sidled men…

Published

on

Teknisk analys på råvaror från Axier EquitiesOlja Brent IPE (Kontinuerligt kontrakt)

Olja har fortsatt att röra sig i sidled och vi kan fortsatt se att det blir en rörelse uppåt. Skulle oljan falla under $108.18 har vi istället sett för mycket svaghet och då kommer vi att se nivåer under $104.

COT (Commitment of Traders Report) visar att de stora kommersiella handlarna har tagit negativa positioner vilket föreslår att vi kommer att se mer nedgång innan det åter kan ta fart uppåt. De kommersiella kan dock ligga länge i sina negativa positioner. Skulle de börja lätta på sina negativa positioner är det en signal om att vara köpare.

Ser vi däremot att $118 bryts kommer vi att se att $128 eller högre kommer att testas.

Veckomomentum pekar ned och det gör också dagsmomentum. Det gör att vi inte har de traders som handlar med momentum på köpsidan utan de ligger vid sidan om. Det i sig är en signal om att vi kommer att se mer sidledes till nedåtriktad marknad.

Diagram med teknisk prognos för pris på brent-olja

200 dagars enkelt glidande medelvärde hittar vi vid $111.79 och vi har sett att köparna har återkommit ner oljan har varit nere vid dessa nivåer. Får vi se att denna nivå bryts med en stängning under $111 kan vi mycket väl se en snabb nedgång.

Slutsats: Oljan ligger och travar i sidled där vi antingen kommer att se ett utbrott uppåt vilket kommer att ge oss en test av $128 eller så blir den en stängning under $111 vilket istället kan ge oss en nedgång till minst $105 och troligen lägre.

Råvarumarknaden.se’s Handla-sida hittar du olika sätt att ta en position i råvaror.

[box]Denna analys publiceras på Råvarumarknaden.se med tillstånd och i samarbete med Axier Equities.[/box]

Ansvarsfriskrivning

Den tekniska analysen har producerats av Axier Equities. Informationen är rapporterad i god tro och speglar de aktuella åsikterna hos medarbetarna, dessa kan ändras utan varsel. Axier Equities tar inget ansvar för handlingar baserade på informationen.

Om Axier Equities

Axier Equities erbjuder såväl institutionella placerare som privatpersoner den erfarenhet, kompetens och analysredskap som krävs för en trygg och effektiv handel på de finansiella marknaderna. Axier Equities erbjuder ingen handel, vare sig för egen räkning eller för kunder utan arbetar endast med finansiell marknadsföring och informationshantering. Företagets kunder får dessutom ta del av deras analysprodukter som till exempel det fullständiga morgonbrevet med ytterligare kommentarer och prognoser. Varje vecka tillkommer minst 30 analyser i Axier Equities analysarkiv. För ytterligare information se Axier Equities hemsida.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *