Följ oss

Nyheter

Nordic Iron Ore beviljas undersökningstillstånd

Publicerat

den

Nordic Iron Ore - Gruvbolag gör kapitalanskaffning

Nordic Iron Ores ansökan om undersökningstillstånd för Blötberget nr 4, ett område i anslutning till bolagets bearbetningskoncessioner för Blötberget, har beviljats av Bergsstaten. Beslutet är ett viktigt bidrag till Nordic Iron Ores förberedelsearbete för att återuppta järnmalmsproduktion i Ludvika Gruvor.

Nordic Iron Ore - Ett svenskt gruvbolag inom järnmalm

Bergsstaten beviljade den 20 februari 2020 Nordic Iron Ores ansökan om undersökningstillstånd avseende Blötberget nr 4 i Ludvika kommun. Undersökningstillståndet innebär enligt minerallagen ensamrätt till undersökning av det beviljade området och gäller i tre år. Undersökningsområdet omfattar en yta om 453,72 hektar och ansluter till Nordic Iron Ores båda bearbetningskoncessioner för Blötberget, ett projekt för vilket bolaget har samtliga nödvändiga tillstånd för att påbörja gruvdrift.

Nordic Iron Ore:s ambition är att återuppta järnmalmsbrytningen i Ludvika med start i Blötberget. En genomförbarhets­studie har färdigställts som visar på brytbara reserver uppgående till 34 Mt och det nya undersökningstillståndet kommer att utnyttjas för att söka öka mineralresurserna och därmed förlänga livslängden för Blötbergsgruvan.

Fortsätt läsa
Annons Centaur
Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Eric Strand kommenterar ädelmetallen silver som går starkt

Publicerat

den

Eric Strand kommenterar ädelmetallen silver som har en stark utveckling. När det gäller aktier inom silver så säger han att värderingarna inte har följt med upp silverpriset. Tråkigt för aktieinvesterare, men samtidigt en möjlighet att komma in till fördelaktiga värderingar.

Eric Strand kommenterar ädelmetallen silver.
Fortsätt läsa

Nyheter

2000 ton koppar som Kina köpt av Ryssland har försvunnit

Publicerat

den

Det statliga kinesiska företaget Wuchan Zhongda Group köpte i slutet av förra året 2000 ton raffinerad koppar av det ryska företaget Regional Metallurgical, till ett värde av 110 miljoner yuan (motsvarande 159 miljoner kronor).

Kopparleveransen skulle ha varit framme i Kina förra månaden men så har inte skett och ingen tycks veta var allt tagit vägen. Bloomberg rapporterar att leveransen har angetts vara granit, en mycket billigare tillgång, och den har hamnat i Turkiet.

Det får ändå anses vara något spektakulärt, 2000 ton metall är trots allt ingenting man råkar tappa eller ställa i ett hörn av en lokal.

Fortsätt läsa

Nyheter

Montage Gold ser stor uppsida i sin värdering

Publicerat

den

Koné-projektet i Elfenbenskusten

Montage Gold är det nya guldbolaget där Lundin-familjen nyligen investerat. Företaget ska bli ett företag med flera tillgångar med fokus på Afrika. Bolagets stora projekt idag är Koné-projektet i Elfenbenskusten. VD Martino de Ciccio tar upp att han ser en spännande framtid för bolagets aktie. Bolaget har idag ett börsvärde på drygt 330 miljoner CAD och när Koné-gruvan kommer i produktion så förväntar sig bolaget att den kommer att skapa lika mycket i kassaflöde per år. Planen är att gruvan ska vara färdigbyggd under första halvåret 2027.

Fortsätt läsa

Centaur

Guldcentralen

Fokus

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

Populära