Connect with us

Nyheter

Brittiska myntverket lanserar guldfond

Published

on

Guldtackor från Royal Mint
Guldtackor från Royal Mint

Royal Mint, det brittiska myntverket, lanserar en guldfond, eller mer korrekt en ETC som i veckan började handlas på London Stock Exchange. Lanseringen sker i samarbete med HANetf, ett företag som specialiserat sig på att tillhandahålla börshandlade produkter. Uppgifterna om att denna fond skulle lanseras kommunicerades redan i september 2019, och nu är den alltså möjlig att handla.

Royal Mint Physical Gold ETC (RMAU) är den första börshandlade guldprodukten som lanserats av ett europeiskt myntverk. Tidigare har det australiensiska myntverket, Perth Mint, gett ut en egen guldfond som listas i New York. Royal Mints guldprodukt har en förvaltningskostnad om 0,22 procent, vilket gör den något dyrare än Perth Mint Physical Gold ETF (AAAU) som kostar 0,18 procent. Det fysiska guldet som finns i denna ETC lagras i Royal Mint’s valv i Cardiff.

RMAU backas till 100 procent upp av London Bullion Market Association (LMBA) Good Delivery-tackor som har producerats på bästa sätt enligt deras Responsible Sourcing-program.

Anne Jessopp, VD för Royal Mint, kommenterade: ”Denna lansering är en viktig milstolpe för The Royal Mint när vi ser framöver och diversifierar vår verksamhet under 2000-talet.”

HANetfs grundare Nik Bienkowski, var involverad i lanseringen av världens första gulduppbackade ETC.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *