Följ oss

Nyheter

Brittiska myntverket lanserar guldfond

Publicerat

den

Guldtackor från Royal Mint
Guldtackor från Royal Mint

Royal Mint, det brittiska myntverket, lanserar en guldfond, eller mer korrekt en ETC som i veckan började handlas på London Stock Exchange. Lanseringen sker i samarbete med HANetf, ett företag som specialiserat sig på att tillhandahålla börshandlade produkter. Uppgifterna om att denna fond skulle lanseras kommunicerades redan i september 2019, och nu är den alltså möjlig att handla.

Royal Mint Physical Gold ETC (RMAU) är den första börshandlade guldprodukten som lanserats av ett europeiskt myntverk. Tidigare har det australiensiska myntverket, Perth Mint, gett ut en egen guldfond som listas i New York. Royal Mints guldprodukt har en förvaltningskostnad om 0,22 procent, vilket gör den något dyrare än Perth Mint Physical Gold ETF (AAAU) som kostar 0,18 procent. Det fysiska guldet som finns i denna ETC lagras i Royal Mint’s valv i Cardiff.

RMAU backas till 100 procent upp av London Bullion Market Association (LMBA) Good Delivery-tackor som har producerats på bästa sätt enligt deras Responsible Sourcing-program.

Anne Jessopp, VD för Royal Mint, kommenterade: ”Denna lansering är en viktig milstolpe för The Royal Mint när vi ser framöver och diversifierar vår verksamhet under 2000-talet.”

HANetfs grundare Nik Bienkowski, var involverad i lanseringen av världens första gulduppbackade ETC.

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*
Fortsätt läsa
Annons Centaur
Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Eric Strand kommenterar ädelmetallen silver som går starkt

Publicerat

den

Eric Strand kommenterar ädelmetallen silver som har en stark utveckling. När det gäller aktier inom silver så säger han att värderingarna inte har följt med upp silverpriset. Tråkigt för aktieinvesterare, men samtidigt en möjlighet att komma in till fördelaktiga värderingar.

Eric Strand kommenterar ädelmetallen silver.
Fortsätt läsa

Nyheter

2000 ton koppar som Kina köpt av Ryssland har försvunnit

Publicerat

den

Det statliga kinesiska företaget Wuchan Zhongda Group köpte i slutet av förra året 2000 ton raffinerad koppar av det ryska företaget Regional Metallurgical, till ett värde av 110 miljoner yuan (motsvarande 159 miljoner kronor).

Kopparleveransen skulle ha varit framme i Kina förra månaden men så har inte skett och ingen tycks veta var allt tagit vägen. Bloomberg rapporterar att leveransen har angetts vara granit, en mycket billigare tillgång, och den har hamnat i Turkiet.

Det får ändå anses vara något spektakulärt, 2000 ton metall är trots allt ingenting man råkar tappa eller ställa i ett hörn av en lokal.

Fortsätt läsa

Nyheter

Montage Gold ser stor uppsida i sin värdering

Publicerat

den

Koné-projektet i Elfenbenskusten

Montage Gold är det nya guldbolaget där Lundin-familjen nyligen investerat. Företaget ska bli ett företag med flera tillgångar med fokus på Afrika. Bolagets stora projekt idag är Koné-projektet i Elfenbenskusten. VD Martino de Ciccio tar upp att han ser en spännande framtid för bolagets aktie. Bolaget har idag ett börsvärde på drygt 330 miljoner CAD och när Koné-gruvan kommer i produktion så förväntar sig bolaget att den kommer att skapa lika mycket i kassaflöde per år. Planen är att gruvan ska vara färdigbyggd under första halvåret 2027.

Fortsätt läsa

Centaur

Guldcentralen

Fokus

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

Populära