Connect with us

Nyheter

Royal Mint lanserar en gulduppbackad fond

Published

on

Guldtackor från The Royal Mint
1 kilo guld, tacka från Royal Mind

Under helgen kom nyheten om att det brittiska myntverket Royal Mint planerar en gulduppbackad fond. Royal Mint som grundades redan för 1 100 år sedan följer därmed det australiensiska myntverket Perth Mint. Det australiensiska myntverket lanserade tidigare i år sin egen börshandlade fond Perth Mint Physical Gold ETF (AAAU) tillsammans med tredje partsleverantören Exchange Traded Concepts.

Royal Mint planerar att starta sin första fond som svar på den ökande efterfrågan från investerare. Dessa existerande ETFer har fått innehaven i bullion-backed börshandlade fonder att närma sig en rekordnivå.

Royal Mint säljer redan ett urval av ädelmetallmynt och -tackor, men denna lansering är den första i myntverkets mer än 1 100-åriga historia avseende en finansiell produkt som kommer att handlas på en börs. Den kommer att vara strukturerad som en börshandlad råvara, en skuldförsäkring med stöd av guld lagrat i Royal Mint’s valv.

HANetf, en specialiserad ET-firma i London som hjälper till att bygga ETF:er, har samarbetat med Royal Mint för att utveckla den nya ETCn, som förväntas listas i Storbritannien, Italien och Tyskland i början av nästa år. Detaljer om avgifter och avgifter kommer att meddelas vid ett senare datum.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *