Connect with us

Analys

Modity om energimarknaden vecka 35 2012

Published

on

Modity - Ger prognos på elpriset 2012 och 2013Åter något högre spotpriser då vattenkraftproduktionen har hållits nere. Mycket nederbörd väntas den närmaste veckan men samtidigt lägre kärnkraftproduktion och vind under normalt. Spotpriser den närmaste veckan bör ligga kvar runt dagens nivåer men på längre sikt ser vi risk för betydligt lägre priser vid fortsatt blött väder. Vi kommer se högre priser i SE3 och SE4 pga lägre kärnkraft och lägre överföring från Norge. Terminsmarknaden faller på blötare prognoser och vi kan se ytterligare nedsida om spotpriserna börjar falla framöver. Denna vecka bör vi dock ligga här runt brytpriset. De längre kontrakten är svagare och kan komma att falla på svag bränslemarknad.

Framtida elpris, prognos för 2012, 2013, 2014 och 2015

[box]Denna energimarknadskommentar publiceras på Råvarumarknaden.se med tillstånd och i samarbete med Modity Energy Trading.[/box]

Ansvarsfriskrivning

Energimarknadskommentaren har producerats av Modity Energy Trading. Informationen är rapporterad i god tro och speglar de aktuella åsikterna hos medarbetarna, dessa kan ändras utan varsel. Modity Energy Trading tar inget ansvar för handlingar baserade på informationen.

Om Modity Energy Trading

Modity Energy Trading erbjuder energibolag och större företag den erfarenhet, kompetens och analysredskap som krävs för en trygg och effektiv förvaltning av energiportföljen. Modity bedriver handel med allt från el, gas och biobränslen till elcertifikat, valutor och utsläppsrätter. Företagets kunder får dessutom ta del av deras analysprodukter som t.ex det fullständiga marknadsbrevet med ytterligare kommentarer och prognoser. För ytterligare information se hemsidan.

Continue Reading
1 Comment

1 Comment

  1. Tore

    27 augusti, 2012 at 17:14

    Fortsatt intressant hur lågt det framtida elpriset kommer att vara enligt prognoserna. Känns som att vindkraftsbolagen måste ta tag i saken och öka intresset för att köpa vindkraftsel, och inte bara vänta på att elmarknaden ska ta fart av sig själv, eller på politiska beslut om mer subventioner.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *