Connect with us

Nyheter

Landsomfattande strejk stoppar spannmålsexporten i Argentina

Published

on

Spannmål skördas

En landsomfattande strejk stoppar spannmålsexporten i Argentina. Strejken som är en protest mot åtstramningsåtgärder under president Mauricio Macri, ledde till att verksamheten på landets flygplatser och hamnar stoppades den 29 maj, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Spannmål skördas

Strejken, som initierats av landets främsta fackföreningar, kommer när centrum-höger ledaren Macri rasar i prognoserna före presidentvalet i oktober. Hans popularitet hos väljarna skadas av en hög inflation, stigande arbetslöshet och en svag argentinsk peso.

Enligt Reuters stängdes Argentinas flygplatser till följd av strejken, samtidigt som spannmålsexporten upphörde vid hamnarna i Rosario, en av de viktigaste jordbruksregionerna i världen.

Värre än strejken 2018?

I februari 2018 gick lastbilsåkerierna ut i strejk i ett försök att få till en lägstanivå på spannmålsfrakterna, vilket kom att stoppa exporten vid hamnen i Rosario. Den strejken påverkade också driften av kvarnarna i Santa Fe-provinsen, där 80 procent av landets jordbruksexport bearbetas, transporteras och lastas på fartyg. Med en årlig export på 6,8 miljoner ton av sojabönor rankas Argentina som den tredje största exportören bakom Brasilien och USA, enligt U.S. Department of Agriculture.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *