Connect with us

Nyheter

Kaffet hett i juli

Published

on

Kaffekopp och kaffebönor

Kaffe har haft en stark utveckling under juli, med priser på robustakaffe på väg mot sin största månatliga uppgång på ett decennium, på tecken på att coronaviruspandemin har bidragit till att stimulera kaffedrickandet.

Kaffepriset mätt i form av ICE Coffee-terminer stärktes med 14,2 procent till 1,1535 per pound under den senaste månaden.

Kaffekopp och kaffebönor

Samtidigt ökade Robusta-kaffeterminerna i pris med cirka 16 procent i London den här månaden då Coronaviruset tvingade fler konsumenter att njuta av sitt kaffe hemma, rapporterar Bloomberg.

Medan världen har haft Covid-19-nedstängningsåtgärder som har stängt kaféer, restauranger och kontor har fler strandade konsumenter stött efterfrågan på robustabönor, som vanligtvis används för att framställa snabbkaffe.

”Nestles resultat ger en bekräftelse på att hemförsäljningen går mycket bra” säger Carlos Mera, analytiker på Rabobank i London, till Bloomberg. ”Det prissattes i viss mån, baserat på IRI-data från USA, men det är mer globalt.” Carlos Mera hänvisade till Nestles senaste rapport som lyfte fram högre försäljning bland stark efterfrågan på kaffe som en följd av att fler arbetat hemma. Specifikt ökade försäljningen av företagets Starbucks-kaffeprodukter med mer än 10 procent, medan även Nespresso hade en stark, om än inte lika stark tillväxt, enligt Nestle.

”Vi har förblivit motståndskraftiga i en snabbt föränderlig miljö, levererat solid organisk tillväxt och förbättrade marginaler under första halvåret. Dessa resultat visar smidigheten i vår verksamhet och styrkan i vår diversifierade portfölj över geografier, produktkategorier och kanaler” säger Mark Schneider, VD för Nestlé, enligt Food Ingredients.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *