Connect with us

Nyheter

Gruvföretagen gynnas av silverprisets rally

Published

on

Silvergruva producerar denna ädelmetall

Det episka rallyt i silver lämnar inte gruvföretagen oberörda. Faktum är att dessa tillgångar leder vägen. Titta bara på Global X Silvers Miners ETF, som ökade nästan fem procent på onsdagen och rapporterar en månadsuppgång om 31,50 procent.

Zgounder, Maya Gold & Silvers silvergruva

Silver klättrade på förväntningarna om mer stimulans för att hjälpa den globala ekonomin, med Europeiska unionen som kommer att släppa ett räddningspaket och USA som arbetar med den andra omgången av Coronaviruspandemilättnad. Råvaruhandlare använder ädelmetaller för att säkra sig mot stigande inflationstryck till följd av den historiska stimulansen från världens regeringar och centralbanker.

”Tidigare den här veckan höjde Canaccord Genuitys analytiker sin rekommenation på Pan American Silver till Köp från Behåll, och lyfte samtidigt sin rekommendation för Coeur till köp från behåll baserat på potentiell avkastning till målpriser” rapporterar Andrew Bary för Barrons.

Silver är åter hett

Det har gått ett tag sedan silver var i ropet, men det förändras till det bättre eftersom den monetära politiken runt om i världen minskar lockelsen av fiatvalutor och statsobligationer.

”Silver är känt som fattig mans guld och tenderar att vara mer volatilt än guld. På samma sätt är aktier i silvergruvor är ännu mer volatila än guldproducenter. Silver är mer känsligt för industriell efterfrågan, som står för cirka 50 procent av efterfrågan, mot bara 10 procent för guld. Silver handlades på cirka 12 dollar per troy ounce i mars när den globala ekonomin kollapsade”.

Ädelmetallinvesterare, särskilt i silver, bör se mindre efterfrågan på safe haven-tillgångar när ekonomierna öppnar igen och investerarna höjer sin riskprofil. Emellertid har aktiekurserna för de företag som erbjuder exponering mot silver stigit, men kan denna hausse fortsätta?

”I en ny prognos spår analytikerna från RBC Capital Markets fysiska underskott för silver 2020 och 2021, jämfört med tidigare blygsamma överskott. Detta återspeglar främst en starkare återhämtning i den ekonomiska aktiviteten än vad som tidigare hade förväntats.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *