Följ oss

Nyheter

Intervju med Ron Hochstein, VD för Lundin-sfärens guldbolag Lundin Gold

Publicerat

den

Ron Hochstein, VD för Lundin Gold

Montrosepodden har gjort en intervju med Ron Hochstein, VD för Lundin-sfärens guldbolag Lundin Gold på Stockholmsbörsen som äger den stora guldfyndigheter Fruta del Norte i Ecuador.

”I det här avsnittet berättar Lundin Golds vd Ron Hochstein om telefonsamtalet som blev startskottet för Lundin-familjens äventyr i Ecuador. Idag ruvar bolaget på gruvan Fruta del Norte som är en av världens mest lönsamma guldgruvor med höga guldhalter och låga kostnader för utvinning.

Lundin Gold är listat på Stockholmsbörsens storbolagslista med ett börsvärde på närmare 36 miljarder kronor och har poddens föregående gäst, Jack Lundin, som ordförande.

Ron berättar om hur det var att bo i Ecuador, hur deras verksamhet påverkat samhället i positiv riktning, vad som drivit den senaste tidens guldpris, den stora potential som finns avseende prospektering kring nya fyndigheter och hur han ser på framtidsutsikterna för uran, en annan råvara han arbetat med under sin karriär och mycket mer.

Sist men inte minst – hur känns det att ”strike gold”?”

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*
Ron Hochstein, VD för Lundin Gold, intervjuad om verksamheten.

Nyheter

Eric Strand kommenterar ädelmetallen silver som går starkt

Publicerat

den

Eric Strand kommenterar ädelmetallen silver som har en stark utveckling. När det gäller aktier inom silver så säger han att värderingarna inte har följt med upp silverpriset. Tråkigt för aktieinvesterare, men samtidigt en möjlighet att komma in till fördelaktiga värderingar.

Eric Strand kommenterar ädelmetallen silver.
Fortsätt läsa

Nyheter

2000 ton koppar som Kina köpt av Ryssland har försvunnit

Publicerat

den

Det statliga kinesiska företaget Wuchan Zhongda Group köpte i slutet av förra året 2000 ton raffinerad koppar av det ryska företaget Regional Metallurgical, till ett värde av 110 miljoner yuan (motsvarande 159 miljoner kronor).

Kopparleveransen skulle ha varit framme i Kina förra månaden men så har inte skett och ingen tycks veta var allt tagit vägen. Bloomberg rapporterar att leveransen har angetts vara granit, en mycket billigare tillgång, och den har hamnat i Turkiet.

Det får ändå anses vara något spektakulärt, 2000 ton metall är trots allt ingenting man råkar tappa eller ställa i ett hörn av en lokal.

Fortsätt läsa

Nyheter

Montage Gold ser stor uppsida i sin värdering

Publicerat

den

Koné-projektet i Elfenbenskusten

Montage Gold är det nya guldbolaget där Lundin-familjen nyligen investerat. Företaget ska bli ett företag med flera tillgångar med fokus på Afrika. Bolagets stora projekt idag är Koné-projektet i Elfenbenskusten. VD Martino de Ciccio tar upp att han ser en spännande framtid för bolagets aktie. Bolaget har idag ett börsvärde på drygt 330 miljoner CAD och när Koné-gruvan kommer i produktion så förväntar sig bolaget att den kommer att skapa lika mycket i kassaflöde per år. Planen är att gruvan ska vara färdigbyggd under första halvåret 2027.

Fortsätt läsa

Centaur

Guldcentralen

Fokus

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

Populära