Connect with us

Nyheter

Citi tror på nytt rekordpris för guldet

Published

on

Fysiska guldtackor

Trenden på guldmarknaden är sådan att guldpriset kan komma att rusa förbi sitt all time high från 2011 säger Citigroup, vilket det också gjorde idag innan vi hann publicera denna artikel. Ett sammanflöde av låga räntor, en rörelse till safe haven-tillgångar mitt i coronavirus-pandemin och rekordinflöden till börshandlade fonder (ETF) driver optimismen för ädelmetallen.

ETF-innehav av guld och guldpriset stiger tillsammans

Enligt en MarketWatch-rapport förväntar sig Citigroup att ädelmetallen ”klättra till ett nytt rekordpris under de kommande sex till nio månaderna, och det är en 30 procent sannolikhet för att guldpriset kommer att vara till 2 000 USD per troy ounce under de kommande tre -till-fem månader. ”

”De nominella guldpriserna har redan noterat nya rekord i alla andra G-10 och stora tillväxtmarknader i år”, konstaterade Citigroup-analytikerna.

Enligt MarketWatch-rapporten är Citigroup en av flera bland en stor grupp analytiker som förväntar sig att ädelmetallen ska fortsätta sitt utbrott. Enligt rapporten har guldet ”ökat med 19 procent i år till den högsta nivån sedan 2011 då pandemin drivit investerare till säkra hamnar, medan enklare penningpolitik och andra åtgärder för att öka ekonomierna också stödde efterfrågan.”

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *