Connect with us

Nyheter

Genombrott inom skiffergas i USA

Published

on

Produktion av skiffergas i USA

De amerikanska skiffergasproducenterna är redan bästa i världen på att hitta och producera naturgas, och nu har de klurat ut hur de får upp betydligt mer gas ur varje källa. Detta har fått analytiker att skruva upp prognoserna för hur mycket gas USA kommer att producera.

Produktion av skiffergas i USAFör att få upp gasen ur skifferberggrunden används fracking, vilket innebär att man pumpar ner en mix av vatten och sand i borrhålen, vilket skapar sprickor som släpper ut gasen. De ledande producenterna har nu lärt sig att om de ökar mängden sand i mixen så får de upp mer gas. De ledande producenterna använder nu dubbelt så mycket sand i mixen som övriga producenter, och för de absolut senaste källorna använder de tre-fyra gånger mer sand i mixen.

Morgan Stanley skriver att den ökade sandhalten ökar kostnaden med 20 %, vilket förväntas leda till att öka den totala produktionen (Estimated ultimate recovery) ur en källa med 40-60 %.

Brist på sand i USA

Den ökade användningen av sand i fracking ser ut att kunna skapa bristsituationer. Det är inte så att sanden tar slut, utan i stället handlar det om att användningen ökare snabbare än produktionen. Sand måste dessutom fraktas, till största del med tåg, vilket kan skapa trånga sektorer på olika ställen i järnvägsnätet.

Den kraftigt ökad mängden gas som kan produceras med extra sand är dock värt mycket pengar, vilket gör att pengar kan investeras för att lösa eventuella problem.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *