Connect with us

Nyheter

Etiopien sålde mer kaffe än förväntat

Published

on

Kaffebönor i säck

Ethiopian Coffee and Tea Authority avslöjade nyligen att det östafrikanska landets export av kaffe, te och kryddor hade en högre volym och intäkter än det planerade målet i juli 2021.

Kaffebönor i säck

Efter att ha planerat att säkra 73,38 miljoner amerikanska dollar genom att exportera 22 487,08 ton kaffe, te och kryddor i juli, tjänade Etiopien mer än 116,63 miljoner dollar genom att exportera 31 939,10 ton av varorna, med både ökad exportvolym och -intäkter, säger myndigheten. Jämfört med samma månad förra året har landets export för råvarorna visat en volymökning på 11 889,73 ton och en intäkt på 51,22 miljoner dollar.

Medan planen var att exportera 21 339,80 ton kaffe, har landet lyckats exportera 31 145,70 ton av varan under månaden. Mer än 115,46 miljoner amerikanska dollar har tjänats in från kaffeexport i juli, vilket överstiger månadens planerade export, varigenom Kina var en av de tio största köparna. Med en andel på 20 procent av intäkterna rankades Tyskland som den största köparen av Etiopiens kaffe i juli månad.

Tyskland, USA, Belgien, Saudiarabien, Japan, Kina, Sydkorea, Italien, Frankrike och Australien var de tio främsta destinationsländerna för Etiopiens kaffeexport i juli i år.

Etiopien, som är känt som ursprunget till Arabica-kaffe, är erkänt över hela världen för sin rika kaffekvalitet och smak, som sträcker sig från vinig till fruktig och choklad, vilket gör landets kaffesorter efterfrågade över hela världen.

Det östafrikanska landet har vidtagit ansträngande kvalitetsåtgärder för att förbättra sina kaffeexportintäkter, enligt Ethiopian Coffee and Tea Authority.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *